JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eliaden i gang

I dag åpnet Eliaden på Norges Varemesse i Lillestrøm. I år har 339 utstillere meldt seg på, deriblant EL & IT Forbundet.

csd@lomedia.no

Eliaden blir ansett som en av de aller viktigste møteplassene for elektro-, energi- og automatiseringsbransjen i Norge. De aller fleste av de største leverandørene og grossistene i bransjen stiller med stand under arrangementet som pågår til og med torsdag denne uken. For EL & IT Forbundet er dette en selvsagt arena å være representert på. Nettverk møter forbundssekretær Roar Gundersen, Terje Høyer Hansen og Henry Eriksen fra Elektromontørenes forening i Oslo og Akershus på standplassen klare til å tale forbundets sak.

- Det viktigste blir å promotere forbundet på beste måte, fortelle om fordelene det er å være medlem hos oss. Ved siden av det er dette en flott arena og snakke om flere av Forbundets hjertesaker, opplyser de tre. I 2008 ble over 40 nye medlemmer vervet. Gundersen mener De skal ha som målsetting å klare enda flere i år.

- Vi må jo sette oss høyere mål denne gangen. Det er mange innom denne messa her som ikke er medlem, og de er det viktig å komme i kontakt med, sier han.

En gang uten

Eliaden arrangeres for 14 gang. EL & IT Forbundet har alltid vært representert, bortsett fra en eneste gang.

- Og da vanket det tøff kritikk fra tillitsvalgte og fra medlemmene våre, så det gjør vi ikke igjen, humrer Gundersen. Eriksen minnes at han var blant kritikerne. Han mener Eliaden er og blir et viktig arrangement å delta på.

- Det er ikke bare fagfolk vi treffer her, men også skoleelever som ennå ikke har bestemt seg hvilken retning de skal gå, eller hvilken fagretning innen elektro de skal ta. Da kan vi bidra med å hjelpe dem på riktig vei, og fortelle om de mange mulighetene man har innen faget, sier han. Alle gleder seg til å ta fatt på oppgaven nå, og håper på mange besøkende i år også.

Spennende

Prosjektdirektør for Eliaden, Nils-Erik Magnell, kan fortelle at årets program er svært bredt, med en rekke foredrag og seminarer, og ikke minst NM i elektriker- og telekommunikasjonsfag.

- NM-konkurransen starter i dag og avsluttes torsdag, informerer Magnell. Han synes at forberedelsene til Eliaden i år har vært svært spennende, og med 339 utstillere kan arrangørene være fornøyde.

- Vi har jo vært gjennom en finanskrise, og vi var spente på hvor mange som ville melde seg på. På elektrosiden er vi svært godt dekket, men vi hadde ønske om enda flere fra energisektoren. Dessverre ble det ikke slik denne gangen, sier Magnell.

Annonse
Annonse