JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sikret YIT seieren

Etter fire tøffe konkurransedager på Eliaden ble norgesmesterne i elektriker- og telekommunikasjonsfag endelig kåret i går. Begge vinnerne er fra YIT.

csd@lomedia.no

I fire dager konkurrerte seks elektrikere og fire telemontører om seieren i NM i elektriker- og telekommunikasjonsfag. I går på Eliadens siste dag ble vinnerne kåret og begge er ansatt i YIT. Norges beste elektriker er Bernt Erlend Fridell fra YIT i Øvre Årdal. På andreplass kom Andreas Eriksen fra PK-service i Sør-Trøndelag, mens Simon Bjørkevoll fra Vik Elektro i Møre og Romsdal fikk tredjeplassen. Per Berget, Bravida AS i Oslo, Harald Haugen, Økern elektriske AS i Oslo og Rune Thingstad, Z Elektro AS i Telemark, delte fjerdeplassen. Allerede tidlig i konkurransen begynte NMs hoveddommer Ronny Hansen å se utviklingen i konkurransen, men kunne ikke si noe om det til Nettverk.

– Det jeg imidlertid kan si er at nivået er høyere i år. Det ser vi når det gjelder utførelsen av oppgavene. Deltakerne i år er raskere, sier han.

Komplett

For å gjøre hele konkurransen komplett for YIT, stakk Fredrik Gundersen fra YIT, Bryn service i Oslo, like godt av med norgesmestertittelen i telekommunikasjonsfaget. På de neste plassene fulgte Thomas Løvseth fra Da-Tel i Sør-Trøndelag, Magnus Gjelsvik og Espen Ødegaard fra Vintervoll AS i Sør-Trøndelag. Også her var konkurransen preget av et meget tett løp mellom deltakerne. Ronny Hansen har også merket seg at deltakerne har kommet langt mer forberedt nå i år enn de gjorde bare for få år siden. Alle deltakerne har vært gjennom tøffe dager. Hansen kan fortelle om et enormt press konkurransen skal utføres på tid, samt at alle konkurransebodene er en del av utstillingen, slik at det foregår noe rundt deltakerne hele tiden. En og annen kommentar må de unge deltakerne også tåle å få slengt over til seg.

– Det er ikke bare lett. Det er mange forstyrrende elementer rundt dem hele tiden, og det er vanskelig oppgaver de skal utføre. Jeg synes de fleste klarer seg veldig bra og mange blir langt tryggere på faget sitt etter å ha deltatt her. Deltakelsen er jo et bevis på at du er vurdert som en av de beste i landet i faget ditt, sier Hansen. Vinnerne som ble kåret torsdag ettermiddag, skal begge representere fagene og Norge på yrkeslandslaget til Yrkes-VM i London neste år. Bernt Erlend Friedell skal også representere Norge i EM i elektrikerfag som går av stabelen i Madrid denne høsten.

Annonse
Annonse