JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekler på overtid

EL & IT Forbundet og Nelfo er enige om å fortsette meklingen, fem og en halv time på overtid. Blir det ikke enighet, går 10.000 elektrikere ut i streik fra i morgen tidlig av.

ahr@lomedia.no

Greier ikke meklingsmann Wenche Elizabeth Arntzen å få partene til å enes i løpet av natta vil 10. 000 av EL & IT Forbundets elektrikere være i streik fra i morgen tidlig.

– Dette blir ikke noen punktstreik. Vi mener alvor, sa Jan Olav Andersen, leder av forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, da streikevarslet ble levert til Riksmeklingsmannens kontor på tirsdag.

To dager

Partene startet mekling i går, og hadde satt frist til midnatt. At de er enige om å mekle på overtid er som regel et godt tegn. Det betyr at begge parter fremdeles har tro på løsning, og derfor ikke er interessert i å bryte. Skulle de imidlertid ikke bli enige, er organisasjonen rustet for streik.

– Vi er klare. Vi har gjennomført to klubblederkonferanser, og har rutinene klare om det skulle bli streik. Her overlates ingenting til tilfeldighetene, sier Åge Blummenfeldt i Elektromontørenes forening i Hordaland, Sogn og Fjordane.

Han kan fortelle at det er stor spenning, og stor streikevilje blant medlemmene på Vestlandet.

– Vi har hatt en merkbar medlemstilgang de siste dagene, sier han,

Mønstrer mandag

Om det blir brudd, vil det først og fremst merkes på de store anleggene der det foregår helge - og evt nattarbeid. Først på mandag vil den store mengden elektrikere stille i streikevester. Det er også situasjonen i Trøndelag. Distrikstsekretær Torstein Johansen sier at om det blir streik vil elektrikere fra hele distriktet vil bli busset inn til Trondheim mandag morgen. Klokken ni blir det mønstringsmøte for de rundt 800 elektrikerne i distriktet.

– Det er viktig for oss å få samlet folket fra start. Vi er et stort distrikt, og derfor er det også stor spredning på medlemmene, sier han.

Rolig start

Også i Oslo/Akershus blir det en rolig start på streiken, om den oppstår.

– Det er ikke så mange i vårt distrikt som jobber på anlegg som har helgearbeid. Men de som skal på jobb er desto viktigere. Jeg tror de vil savne elektrikerne fra YIT om det blir noe krøll på bagasjebåndene på Gardermoen for eksempel, sier Nina Farnes Hansen, leder av elektromontørenes forening i Oslo/Akershus.

Hun håper i det lengste på at streik kan unngås.

– Vi vil jo helst at det blir en løsning.. Men når vi ikke frem, er vi klare til å ta kampen, sier hun.

Annonse
Annonse