JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rettsaken i gang

I dag startet rettsaken der Arbeidsretten skal ta stilling til om EL & IT har anledning til å streike på IKT-overenskomsten.

csd@lomedia.no

Da EL & IT tidligere i våres varslet streik på IKT-avtalen og samtidig ville ta ut 4.700 av forbundets medlemmer i sympatistreik, stevnet NHO både EL & IT Forbundet og LO for arbeidsretten. Motparten, som på sin side ønsker å avvikle hele avtalen, mener at siden IKT-avtalen er en prøveavtale kan ikke EL & IT gå til streik på den heller. I dag startet rettssaken i Arbeidsretten, og LOs advokat Christopher Hansteen opplyser for Nettverk at han ikke tror NHO vil vinne frem med sin argumentasjon.

– NHO har påstått at å gå til streik på denne avtalen er en tariffstridig aksjon. Vi mener på den andre siden at dette er en feiltolkning av jussen og at det ikke er lovstridig. Vi har jobbet grundig med saken, og jeg tror vi har svært store sjanser for å vinne frem, slår Hansteen fast.

Spenning

Det er knyttet stor spenning til saken som nå pågår i Arbeidsretten. I dag har forbundet 58 medlemmer på IKT-avtalen i NHO, og ser på det som svært viktig å få en fungerende avtale innen IKT-sektoren på plass. NHOs advokat Nina Melsom la selvfølgelig vekt på at NHO ser på rettssaken som en rettstvist knyttet opp om tariffavtalens forståelse og gyldighet.

– Dette er ikke en interessetvist der partene er uenige i lønns og arbeidsvilkår, uttaler hun. Rettssaken avsluttes i morgen ettermiddag og det er ventet at retten vil komme med en rask avklaring. Resulatet fra Arbeidsretten vil få stor betydning for meklingen som tar til den 15. juni.

Annonse
Annonse