JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny tur til riksmeklingsmannen

Natt til lørdag måtte EL & IT og Fagforbundet konstatere at det ikke kom noen vei i forhandlingene med KS om kommunale energiverk. Dermed blir det nok en runde hos riksmeklingsmannen.

ahr@lomedia.no

Bare dager etter at de to forbundenes medlemmer i kommunene var tilbake på jobb, ble nok en konflikt med KS. Denne gangen var det ikke økonomien i tilbudet det strandet på, men en rekke tekniske bestemmelser i overenskomsten som KS Bedrift ikke var villig til å diskutere.

- Vi hadde en rekke tekniske krav som er sentrale for oss, og som vi ikke fikk tilfredsstillende tilbud på, skriver EL & ITs forhandlingsutvalg i en uttalelse.

Dette gjaldt bestemmelser som for eksempel tekst om likelønn/likestilling, bestemmelser om lønnssystem, personlig integritet i arbeidslivet, avspaseringsbestemmelser for hjemmevakt og betalt reisetid når arbeidsgiver pålegger dette utenfor arbeidstid.

- En særdeles alvorlig uenighet om hvorvidt ansatte som har reise og opphold på anlegg skal ha sentrale bestemmelser om diett, ble avdekket under forhandlingenes gang og bidro sterkt til bruddet, skriver utvalget.

Valgte pakkeløsning

Underveis i forhandlingene var KS Bedrift ikke villig til å se på strukturen i minstelønnssystemet og innta nye stillingskoder / satser for merkantilt ansatte. EL & IT fikk heller ingen positiv respons på sine krav vedrørende etter- og videreutdanning innen energibransjen.

Da KS Bedrift valgte å presentere sitt siste tilbud som en form for "pakkeløsning" som nærmest gjorde det umulig å jobbe videre med tekniske krav, følte forhandlingsutvalget at de ikke hadde noen annen løsning enn å bryte. Utvalget valgte enstemmig denne løsningen.

Mekler på heis

Det er skrivende stund ikke klart når mekling vil finne sted på denne overenskomsten. EL & IT skal imidlertid snart i ilden hos Riksmeklingsmannen på en annen tariffavtale, nemlig heisoverenskomsten. Det går mekling går av stabelen 17. og 18. juni. Når det gjelder IKT-overenskomsten vil mekling her foregå over sommeren, da arbeidsretten ikke kommer med noen dom i saken før 22. juni.

Annonse
Annonse