JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nei til vendbare køyer

Petroleumstilsynet godtar ikke at Statoil bruker vendbare køyer for å få plass til flere folk på Gjøaplattformen.

De vendbare køyene skal brukes ved nattskift, slik at to personer som sover til ulik tid i praksis vil dele en lugar. Løsningen gjelder 20 av de 100 enkeltlugarene på Gjøa, og er aktuell når sikkerhetsktrav krever nattskift eller prosjektperioden krever det, sier Satoil etter at de fikk varsel om pålegg fra Petroleumstilsynet.

Egen lugar

Petroleumstilsynet svarer at standarden som gjelder, er at alle skal ha egen lugar for nødvendig hvile, og at installasjonene skal være dimensjonert for dette. Enkeltlugarene skal være utstyrt for å romme kun en beboer. Dessuten er enkeltlugarene det dreier seg om så små at de ikke fyller kravene til å ha to beboere.

100 personer

- Her har Statoil med åpne øyne planlagt noe som ikke er lov. Vi kan ikke se noen grunn til at de ikke skal følge det samme regelverket som gjelder for alle andre, sier pressetalsmann Ole Johan Faret i Petroleumstilsynet til NTB.

Statoil oppfyller derfor ikke forskriftene som er gitt, sier Petroleumstilsynet, og pålegger Statoil å planlegge aktivitetene slik at det ikke innkvarteres flere beboere enn innretningen er utformet for. Det vil si 100 personer.

Annonse
Annonse