JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny strid mellom Sande og Felix

Forbundslederne i EL & IT og Industri Energi er igjen uenige om kraftsppørsmål. IE mener Overføringslinjene fra Hardanger til bergensområdet kan være overflødige. EL & IT mener tvert imot.

I et brev, som ble sendt LO før helga, krever IE full stopp i byggingen av kraftmaster mellom Hardanger og bergensområdet. LO-leder Roar Flåthen får også kraftig kritikk for sin støtte til regjeringens beslutning om å starte bygging av overføringslinja i høst, mens man utreder videre om det skal legges sjøkabel på deler av strekningen.

– Vi stiller spørsmålstegn ved LOs uttalelser i denne saken. Vi mener Statnetts planer om bygging av denne Hardangerlinjen ikke er i tråd med LO handlingsprogram, heter det i brevet fra Industri Energi.

LES OGSÅ: Roar Flåthen: Vi har lyttet til fagrådene fra NVE

Strøm til sokkelen

Industri Energi viser til at behovet for denne overføringslinje er blitt utløst fordi olje- og gassinstallasjoner på land og offshore er så kraftkrevende at det går på bekostning av forsyningssikkerheten for brukerne på land.

I LOs handlingsprogram, som ble vedtatt på kongressen i fjor vår, heter det at «økt strømproduksjon vil være en forutsetning for å unngå at overføring av strøm fra fastlandet til sokkelen vil skje på bekostning av brukere på land».

Hans O. Felix, leder for EL & IT Forbundet ser situasjonen annerledes.

- Norge er selvforsynt med kraft. Det som trengs er å få vekk flaskehalsene, sier Felix til Klassekampen, og mener at han og kollega Leif Sande i IE tolker LOs vedtak helt ulikt.

Felix er også uenig med Sande som frykter at den økte nettkapasiteten vil bety mer eksport av kraft i stedet for til industrien.

- En sånn problemstilling er irrelevant nå, mener han. Det primære med utbyggingen er å sørge for tilførsel av kraft til et område, mener Felix ifølge Klassekampen.

Annonse
Annonse