JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Millionbeløp til danske elektrikere

Den danske bedriften Globel Danmark A/S må betale åtte millioner kroner til flere av sine ansatte, etter at Dansk El-Forbund, avslørte flere brudd på tariffavtalen.

csd@lomedia.no

De danske elektrikerne det dreier seg om var utleid fra Globel Danmark til det norske firmaet Otera Montasj for å utføre arbeid i Festningstunnelen i Oslo i 2008 og 2009. Dansk EL-Forbund og EL & IT Forbundet har en intern avtale, en såkalt tiltredelsesavtale, om at dansker som jobber i Norge, skal følge norsk tariff. Men ganske snart oppdaget Dansk EL-forbund at alt ikke var som det skulle i Globel. Elektrikerne fikk for lav lønn, og dermed startet saken å rulle i danske rettssaler.

Åtte millioner kroner

5. juli i år ble rettssaken avsluttet. Kjennelsen gir Dansk El-forbund medhold i alle påstandene mot Globel Danmark A/S. Det konkursrammede selskapet må dermed punge ut med nærmere åtte millioner til elektrikerne som var omfattet av tiltredelsesavtalen for det prosjektet som ble gjort i Norge. Forbundssekretær i EL & IT Forbund Trond Løvstakken er strålende fornøyd med utfallet av saken.

– Det viser igjen at samarbeidet vi har med Dansk El-Forbund og systemet med tiltredelsesavtaler fungerer, slår Løvstakken fast. Det er langt fra første gang at dette skjer. I fjor skrev Nettverk om en lignende sak der den danske elektrobedriften SenCon nektet å betale arbeiderne sine overtidsbetaling. Takket være norske tariffavtaler ble selskapet tvunget til å punge ut med 850.000 kroner til ni av sine medarbeidere.

Annonse

Flere saker

Annonse