JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skrev brev til Kristin

Bedre veiledere og større mulighet for kompetanseheving. Det er oppskriften for å få flere jenter til å velge, og å bli, i mannsdominerte yrker, mener elektromiljøet i Nordland og Møre og Romsdal.

ahr@lomedia.no

Elektromiljøet i de to fylkene hadde nylig rekruttering til mannsdominerte yrker på dagsorden i to hele dager. De er helt enige om at det særlig må gjøres noe med rådgiverne både på ungdomsskolenivå og i videregående skole. Mange jenter kan fortelle om hvordan rådgivere har rådet dem til å velge mer tradisjonelle kvinneyrker, om de skulle velge seg et yrkesfag. Nå har elektromiljøet skrevet brev til kunnskapsminister Kristin Halvorsen og ber om drahjelp.

Varierende

– Vi opplever i dag at det er varierende kvalitet på rådgivere rundt om i landet. Den må bli mer profesjonell, med større kvalitetssikring, skriver miljøet i brevet.

De mener rådgivertjenesten må på teknisk- og kunnskapsnivå med ungdommen, og at man i større grad må benytte seg av ungdom og lærlinger, samt samarbeide med næringslivet. Derfor mener de også at tjenesten bør tas ut av skoleverket, og legges inn under fagutdanningsetaten i fylkene.

Mer etterutdanning

Samme miljø etterlyser drahjelp i forhold til å øke statusen på yrkesfagene. De mener at ved å motivere til, og bidra til mer etter- og videreutdanning, vil særlig jentene stå lenger i sine yrker.

– Et forslag kan være å knytte økonomi inn i dagens lov- og avtaleverk vedrørende etter- og videreutdanning, skriver de til Kristin Halvorsen.

Annonse
Annonse