JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV til kamp for uføretrygda

SV vil ikke akseptere noe form for svekkelse av uføreytelsene når disse skal gjennomgås utover høsten.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Den nye pensjonsreformen gjør at grunnlaget for hvordan uføreytelsene beregnes må endres. Dermed må systemet for uføreytelser avklares i løpet av høsten.

SVs landsstyre er allerede klar med sin avklaring: De aksepterer ikke noen form for svekkelse av uførestønaden.

I en uttalelse fra partiets landsstyre heter det blant annet at SV vil sikre at det ikke innføres innstramminger i vilkårene for ytelsene, uføreytelse fram til 67 år, videreføring av de behovsprøvde barnetilleggene, økning av ytelsene som fullt ut kompenserer eventuelle skatteøkninger og at de uføres alderspensjon skjermes mot levealderjustering.

Det siste er også fastslått i LOs handlingsprogram.

SV mener uførhet er et klassespørsmål som rammer kvinner, de med kortere utdanning og de i fysisk tøffere jobber hardest. Uføreytelsene er dermed et grunnleggende og rettmessig krav, slik SV ser det.

- Et godt uføresystem virker sosialt utjevnende, det hindrer fattigdom generelt og blant barn spesielt og det legger til rette for at de som kan komme tilbake til arbeidslivet får mulighet til det uten å måtte frykte for konsekvensene av å falle utenfor igjen, heter det i SVs uttalelse.

Annonse
Annonse