JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektrikere på «pilotkurs» i Bergen

Denne uken har 15 elektrikere med fagbrev tatt før reform 94, kurset seg i Bergen.

csd@lomedia.no

Kurset er et etterutdanningskurs som skal være med å dekke det teoretiske gapet mellom elektrikere som har tatt fagbrev før reform 94 opp til dagens nivå, og skal til sammen gå over fjorten dager. Kurset er utviklet av lærere og kursholdere fra elektrolinja ved Bergen Maritime videregående skole, og EL & IT Forbundet har investert mye i å få kurset opp og gå. Åge Blummenfelt ved Elektroarbeidernes fagforening i Bergen er leder av pilotprosjektet, og den første uken er nå gjennomført. Blummenfelt er svært fornøyd med kurset så langt.

– Vi mottok 50 søkere på et kurs hvor vi hadde plass til 15, så at det er behov for dette er tydelig. Tilbakemeldingene vi har fått er at kursdeltakerne er at de veldig fornøyde med kurset så langt. Dette er noe som de har savnet, sier Blummenfelt.

Tette gap

For å utvikle kurset slik de ønsket har EL & IT Forbundet basert seg på en analyse som Strømmen videregående skole gjorde for dem i fjor. Denne analysen viste at gapet mellom de som tok fagbrev før reform 94 ble innført sammenlignet med dem som tok det etter var ganske stort.

– Våre deltakere skal gjennom et kurs på sju moduler. Det vil si at med den tiden vi har til rådighet blir det to dager til hver modul. Kursingen er både teoretisk og praktisk, og lærerne er entusiastisk over å kunne undervise dyktige elektrikere som kan sitt fag, forklarer Blummenfelt. Målet er at Bergen Maritim skal lage en kurspakke som EL & IT vil eie, og at dette kurset skal bli tilbudt til elektrikere innen for målgruppen i hele landet etter hvert.

– Det er målet og det håper vi at vi skal klare å få til, sier Blummenfelt.

Annonse

Flere saker

Annonse