JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ordfører støtter EL & IT

Den politiske streiken 4. november har fått ordføreren i Skien til å reagere. Nå ber han regjeringen følge opp EL & ITs krav om å sikre elsikkerheten i Norge.

csd@lomedia.no

Torsdag 4. november gikk EL & IT Forbundet til politisk streik der alle forbundets medlemmer i hele landet var oppfordret til å delta.

Les også: Forbannet protest mot regjeringen

Streiken var en protest mot at forskrift om kvalifikasjoner for elektrofagfolk (FKE) og kompetanseforskriften for nettselskap ikke kommer.

Les også: Venter på ny bibel

Les også: Forskriften skal på plass

Begge forskrifter har vært varslet i flere år, og det har versert flere versjoner av dem begge. Forbundet krever at de nå kommer på bordet, og at de ivaretar både forsynings- og elsikkerheten.

Får støtte

Streiken 4. november fikk kjempeoppslutning i hele landet, og forbundet fikk tydelig frem sitt budskap til regjeringen.

Se bildene fra streiken

Også lokalpolitikere rundt om i det ganske land har fått øynene opp for alvoret i disse sakene, blant annet i Skien. Der demonstrerte rundt 200 elektrofagfolk foran rådhuset under den politiske streiken. Det ble holdt flere appeller som lokalpolitikerne hørte, og de fikk også overlevert dokumenter og krav fra demonstrantene. Nå reagerer ordfører Rolf Erling Andersen (Ap). Han er klar på at regjeringen nå må få fortgang i arbeidet med å få en ny FKE-forskrift på plass, og understreker at regjeringen må sørge for at den nye forskriften ivaretar el- og forsyningssikkerheten i Norge.

Skrev brev

Ordføreren har skrevet brev til olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, justisminister Knut Storberget og statsminister Jens Stoltenberg. Der ber han og samarbeidspartiene SV og Sp følge opp EL & IT Forbundets krav.

– På vegne av de tre partiene ber vi innstendig om at EL & IT Forbundets politiske streik møtes med konstruktive vedtak som styrker den faglige elsikkerheten i Norge, og som samtidig vil være med på å motvirke sosial dumping innen dette arbeidsfeltet, skriver Andersen i brevet.

Annonse
Annonse