JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Hva mener han egentlig?

Er LO-lederen på vei vekk fra LO-kongressens klare nei til å levealdersjustere alderpensjonen for uføre?

linesch@lo-media.no

NRK Dagsrevyens innslag i går kveld ble mottatt med en blanding av forbannelse og forvirring hos uføretrygd-forkjempere i LO-miljøet som LO-Aktuelt har vært i kontakt med.

Nett-TV: Se hele Dagsrevyens innslag

Avviser NRK-tolkning

Ifølge NRK Dagsrevyen åpner LO for levealdersjustering av uføres pensjon. Dette ble i går kveld avvist av LO i en pressemelding, som også ble publisert på facebook.

«Av NRK Dagsrevyens innslag 22. november gis det inntrykk av at LO har gitt seg på et av sine viktigste krav, nemlig at det ikke skal være levealdersjustering av uførepensjon. NRK har ikke dekning for dette. Det er avklart at det ikke skal være levealdersjustering av uførepensjoner. Det som nå diskuteres er skjermingsregler for uføre som går på alderspensjon ved 67 år.», skriver LO.

LES MER: Les hele pressemeldingen fra LO

Full skjerming eller…?

I en artikkel publisert på nettsiden til Manifest Analyse går tankesmias leder, Magnus Marsdal, detaljert gjennom NRK-innslaget og vurderer Flåthens uttalelser opp mot LO-kongressens vedtak om uførepensjon.

Marsdal konkluderer med at det avgjørende er hva Flåthen mener med «skjermingsregler».

– Hvis han mener at uføre skal skjermes på den måten at deres pensjon blir fritatt for levealdersjustering – det vil si 100 prosent skjerming – så står han klart og tydelig fast på LOs vedtatte handlingsprogram, skriver Marsdal.

– Hvis han mener at det skal innføres en viss levealdersjustering (med noe «skjerming») har Dagsrevyen god grunn til å hevde at LOs leder har gått tilbake på kongressens klare vedtak, legger han til.

LES MER: Les hele artikkelen til Magnus Marsdal

LES MER: LO-kongressens vedtak om uførepensjon

Opp til LO å klargjøre

– Flåthen går ikke ut med krav om 100 prosent skjerming. Dette tolker Dagsrevyen som at han har gått tilbake på LOs vedtak. Her får det være opp til den enkelte å vurdere om Dagsrevyen har dratt sin tolkning for langt. Så er det opp til LO-ledelsen å uttale seg enda klarere, hvis det er det som trengs for å fjerne usikkerhet rundt hva som er LOs politikk, avslutter Marsdal sin analyse.

Annonse
Annonse