JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Roar må være krystallklar

EL & IT Forbundet aksepterer ingen levealdersjustering på uføretrygden. Blir det regjeringens forslag, må LO gå til politisk streik, krever landsstyret.

ahr@lomedia.no

I dag startet EL & IT Forbundets landsstyremøte. I sin åpningstale til de rundt 100 representantene, brukte forbundslederen god tid på å snakke om pensjon. EL & IT var blant de tydeligste motstanderne av levealdersjustering i ny folketrygd, men tapte det slaget da saken ble behandlet på LO-kongressen i 2005.

- Jeg tror mange av dem som stemte ja den gangen, ville ha stemt med oss i dag. Nå har også de forstått hva konsekvensene av levealdersjustering blir, sier Felix.

Vant i 2009

På LO-kongressen i 2009 var uførepensjon blant de viktigste sakene.

LES OGSÅ: Krever full skjerming av uføre

Og i tråd med sin politikk var EL & IT blant dem som mente fremtidens uførepensjon ikke måtte bli noe dårligere enn dagens ordning. Denne gangen vant de frem, og det betyr at LO-kongressen vedtok at det ikke skal være levealdersjustering av uførepensjonen. Logikken bak dette er at det ikke er mulig for uføre å jobbe lenger for å kompensere for levealdersjusteringen.

- Det står vi på. Og vi krever at LO og Roar er krystallklare på at heller ikke de aksepterer levealdersjustering, sier Felix.

LES OGSÅ: Hva mener han egentlig?

Krever streik

Forbundslederen får full støtte fra landsstyret. I en uttalelse i dag krever de at LO må gå til politisk streik om ikke LO-kongressens vedtak fra 2009 innfris.

- Vedtaket kan ikke forstås på noen annen måte enn at uføre fullt ut skal skjermes mot virkningen av levealdersjustering når de blir folketrygdpensjonister. Uklarhet om hva LO mener i denne saken må ryddes av veien umiddelbart. Kongressens vedtak er klart og skal legges til grunn, krever landsstyret.

I dagens uttalelse krever landsstyret følgende:

• Utformingen av ny uførepensjon må sikre at fremtidens uføretrygdede sikres et inntektsnivå som dagens, både som uføre og som pensjonister.

• Omlegging av barnetillegg fra behovsprøving til et flatt tillegg må avvises, da dette vil redusere inntekten til dem som i dag er omfattet av ordningen.

• Eventuell endring av skattereglene må kompenseres fullt ut slik at nettoytelsen opprettholdes.

• Unge uføre må sikres trygd og rettigheter minst tilsvarende dagens nivå.

LES hele uttalelsen her

Annonse
Annonse