JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler nasjonal protest

Det irske el-forbundet Technical, Energeeing & Electrical Union, kommer til å delta på den nasjonale demonstrasjonen som den irske fagbevegelsen har varslet førstkommende lørdag.

csd@lomedia.no

Den irske økonomien er under stort press og på randen av total kollaps. Landet lider under stor utenlandsgjeld, og nå varsler regjeringen at borgerne i landet må vente seg mer skatt, lavere minstelønn og kutt i en rekke velferdsordninger for å få økonomien på fote igjen. Til sammen skal Irland spare 15 milliarder Euro, eller 123 millioner kroner på fire år. Den skakkjørte økonomien er i følge den irske fagbevegelsen et resultat av at griske bankfunksjonærer og børsspekulanter har fått fritt spillerom til å gjøre hva de ønsker, uten at regjeringen har stoppet dem. Nå varsler Irish Congress of Trade Unions en massiv demonstrasjon i Dublin førstkommende lørdag, og oppfordrer hele fagbevegelsen i landet å delta.

El-forbundet er med

Et av forbundene som skal delta på demonstrasjonen er det irske el-forbundet «Techn ical, Engeneering & Electrical Union». På sine hjemmesider oppfordrer de alle medlemmene til å stille opp og protestere mot regjeringens håndtering av den økonomiske situasjonen i landet. «Vi ber om deres hjelp denne lørdagen – før det er for sent for oss å gjøre noe. La stemmen din bli hørt» står det på forbundets hjemmeside. Presidenten i Irish Congress of Trade Unions (ICTU), Jack O’Connor er rasende på regjeringen. Han mener at det er den vanlige mann i gata og arbeidsfolk som må betale i form av økt arbeidsledighet og mindre penger å rutte med.

- Gang på gang blir vi fortalt at det ikke er noen vits i å protestere, men dette er feil. Demokrati handler om mer enn valg hvert femte år. Vi kan ikke bare stå og se på at den siste spikeren blir satt i kisten. Vi kan ennå påvirke utfallet av situasjonen, ved å vise vår protest førstkommende lørdag, uttaler O’Connor på ICTUs hjemmeside.

Annonse
Annonse