JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk tariffavtale

EL & IT-medlemmene i bedriften Mettler Toledo kan pakke ned streikevestene. I dag skrev ledelsen under på tariffavtalen de lenge har krevd.

csd@lomedia.no

Ti EL & IT-medlemmer i firmaet Mettler Toledo har i lengre tid hatt uoverensstemmelser med ledelsen. Firmaet er ikke med i en arbeidsgiverorganisasjon, men medlemmene har krevd en direkteavtale, og at «Overenskomsten for IT-Serviceelektronikk bransjen mellom HSH og LO/EL & IT Forbundet» skal gjelde for dem. Så langt har svaret vært nei.

Les også: Kjemper for tariffavtale

I dag møttes partene på Riksmeklingsmannens kontor, og etter rundt fire timers mekling var avtalen undertegnet.

– Meklingen gikk greit. Ledelsen hadde åpenbart skjønt alvoret og skrev under på den tariffavtalen som medlemmene har krevd, sier leder for forhandlingsavdelingen Jan Olav Andersen.

Unngår streik

EL & ITs tillitsvalgt ved Mettler Toledo er veldig fornøyd med utfallet av dagens møte.

– Det gikk over all forventning, og jeg er kjempefornøyd med at ledelsen gikk med på kravet vårt og skrev under avtalen vi lenge har ønsket oss. Nå kan vi endelig se fremover, smiler Bredesen. Han informerte medlemmene sine umiddelbart etter at møtet på Riksmeklingsmannen var over, og melder om stor glede blant dem også.

– Vi er selvsagt veldig glade for at vi slapp å måtte gå til streik, sier han. Igjen berømmer han EL & IT Forbundet for all hjelpen de har bistått med.

– De er veldig proffe og vi har følt oss så godt ivaretatt gjennom hele denne lange vanskelige prosessen. Det er godt å vite at vi har et så solid forbund i ryggen, avslutter Bredesen.

Annonse
Annonse