JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbevegelsen fornøyd etter Cancun

Både norsk og internasjonal fagbevegelse støtter resultatet av klimaforhandlingene i Cancún.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Enigheten som er oppnådd i Cancún er et viktig steg på veien videre for å bekjempe klimatrusselen, sier LO-leder Roar Flåthen i en pressemelding etter at årets klimakonferanse ble avsluttet i den mexicanske byen Cancún søndag. Flåthen mener at avtalen bidrar til å gjenopprette troen på internasjonale forhandlinger.

– Dette er helt avgjørende for at vi skal få en bindende, internasjonal klimaavtale som forpikter store land som USA, Kina og India, og den må komme på COP17 i Durban neste år, mener Flåthen.

Et viktig mål for internasjonal fagbevegelse har vært å få inn en tekst som omhandler arbeidsfolk og viktigheten av å få til rettferdig omstilling av arbeidslivet til en klimavennlig framtid med trygge jobber.

– I tolvte time fikk vi gjennomslag for noe vi har jobbet med i de siste tre årene, sier Flåthen.

Generalsekretær i Den internasjonale faglige samorganisasjonen, IFS, Sharan Burrow, er også fornøyd med resultatet av forhandlingene. Hun trekker fram hvordan klimaendringene vil ramme millioner av arbeidsfolk som vil kunne se at landområder og deres levebrød vil forsvinne som følge av ekstremt vær. Verdens 220 millioner arbeidsløse er desperate etter sikre, ordnede og grønne jobber.

– Spesielt ønsker vi at industrilandene skal settes seg ambisiøse mål for reduksjon av utslippene med et bindende rammeverk. Finansieringen av utslippsreduksjonen må imøtekomme behovene til verdens fattigste, sier Burrow i en pressemelding.

IFS er en sammenslutning av det store flertall av fagorganisasjoner i verden.

Annonse
Annonse