JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL & IT Forbundet skuffet

Nå er det ikke lenger lovfestet minstelønn for elektrikere noe sted i Norge. EL & IT ønsker lovendring.

Fram til nå har minstelønna i tariffavtalen vært lovfestet for elektrikere rundt Oslofjorden og på sju landbaserte petroleumsanlegg.

Mandag denne uka ble den lovfestede minstelønna avskaffet av Tariffnemnda.

Det betyr at det ikke finnes noen lovfestet minstelønnssats innen elektrobransjen noe sted i landet. Det får størst konsekvenser for uorganiserte og spesielt utenlandske elektroarbeideres, skriver EL & IT i en pressemelding.

EL & IT er skuffet og vil med LOs hjelp forsøke å endre loven.

– Dette er kritisk og synliggjør det vi tidligere har uttalt om allmenngjøringsforskriften. Slik forskriften er utformet per i dag er den ikke noe effektivt virkemiddel. Det er spesielt kravet om dokumentasjon som hindrer en effektiv behandling og avgjørelse, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen til forbundets nettside.

Andersen beklager sterkt Tariffnemndas kjennelse og innser at nok en gang må forbundet, med drahjelp fra LO, arbeide for å forbedre forskriften.

- Og vi må intensivere arbeidet med å organisere elektroarbeidere for å få dem over på tarifflønn, understreker forhandlingsleder Andersen til elogit.no.

Annonse
Annonse