JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO forsvarer kontroll på byggeplassene

En NHO-delegasjon er i dag i Brussel for å kjempe for ID-kortene på norske byggeplasser.

frode.ronning@lomedia.no

I dag er en delegasjon fra Byggenæringens Landsforening (BNL) i Brussel for å forsvare ordningen med ID-kort på norske byggeplassers, skriver bygg.no.

ID-kortene er også svært viktige for fagbevegelsen og Arbeidstilsynet – som et verktøy for å vite hvem som befinner seg på byggeplasser rundt om i Norge.

Grunnen til at NHO-foreningen BNL må ta turen til Brussel, er at noen har klaget ordningen inn for overvåkingsorganet ESA, som skal passe på at lover og regler er i tråd med EØS-avtalen.

Klageren er anonym, og hevder at ordningen hindrer fri flyt av arbeidskraft og er i strid med EUs Tjenestedirektiv.

BNL på sin side mener at denne fremstilling er feil, og at ID-kortene tvert i mot gjør det lettere å ansette utenlandsk arbeidskraft og å oppfylle Byggeherreforskriften. De kjemper nå for at ESA ikke skal starte en sak om de norske ID-kortene.

- ID-kort-ordningen er særdeles viktig for hele næringen. Med tanke på befolkningsveksten vet vi at det kommer til å være høy aktivitet årene fremover, og da er vi helt avhengige av utenlandsk arbeidskraft. Derfor er det overmåtelig viktig at ID-kort-ordningen opprettholdes, sier administrerende direktør Ketil Lyng i BNL til Byggeindustrien.

Les hele saken på bygg.no her

ID-kort-ordningen ble innført i Norge i 2008, og siden den gang har det blitt utstedt over 250.000 ID-kort.

Annonse
Annonse