JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energi til ungdommen

På fredag ble pilotprosjektet «Energiskoler» sparket i gang. Olje- og energidepartementet ønsker at flere unge skal velge realfag, og lære mer om energi i skolen.

csd@lomedia.no

Olje- og energidepartementet ønsker å føre videregående skoler og bedrifter sammen for å lære unge mer om energi. Hensikten er å få flere til å velge matte og naturfag, og gi elever i videregående skole kunnskap om lokale energibedrifter og oljeselskaper, melder Olje- og energidepartementet.

Elevene skal bruke energibedriftene som læringsarena. Samarbeidet skal gi elevene en autentisk opplevelse av hvordan naturvitenskaplig kunnskap brukes i arbeidslivet.

– Forskning om ungdommers valg har vist at det er en kobling mellom deres faglige valg. Jeg har tatt initiativ til dette prosjektet for å koble energispørsmål og bransjen tettere mot undervisningen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Over tre år

Pilotprosjektet som OED nå kjører i gang er i et samarbeid med Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo. For dårlig rekruttering til realfag, samt et stadig økende behov for mennesker med realfaglig kompetanse er bakgrunnen for samarbeidet. Prosjektet, som OED har finansiert med 1 million kroner, skal gå over tre år.

– Regjeringen har satt seg store mål for petroleums- og energivirksomhet i Norge. Men vi kan ikke utvikle felt i nordområdene eller ivareta vårt behov for ren kraft uten, å ha folkene som kan gjøre jobben, sier Riis-Johansen. Undervisningsforløpet skal utvikles sammen med lærere og bedriftene. Den skal gi elevene kunnskap om verdens energisituasjon, behovet for energi i fremtiden, begrensing av klimagasser, Norges rolle som energiprodusent og teknologileverandør og bedriftenes rolle i det totale energibildet.

Annonse
Annonse