JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hagen og Stoltenberg møttes endelig

Så møttes endelig to av Norges mektigste herrer som har kranglet så busta fyker i avisene den siste tiden om tilstandene i det norske samfunnet.

Milliardær Stein Erik Hagen og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ble nærmest tvunget til et møte med pressen i en pause på NHOs årskonferanse i Oslo tirsdag hvor de begge deltok. Stemningen var en smule spent mellom de to under det korte og improviserte toppmøtet.

Hagen forsvarte noen av sine uttalelser om den rødgrønne regjeringen, samtidig som han også modererte flere av dem. Hagen har blant annet sagt at han synes Norge har en svak statsminister og en sterk finansminister.

– Det jeg mener er at Stoltenberg har vært for svak i forhold til en del saker mot SV og Kristin Halvorsen. Etter min mening burde han vært sterke på Arbeiderpartiets politikk, sa Hagen.

Vil utdype

Hagen understreket at han gjerne vil ta en ordentlig og grundig debatt med Stoltenberg om skattepolitikk og utdanning hvor han stiller forberedt.

– Ja, det syns jeg at du skal. For når du går ut offentlig og angriper så til de grader det jeg og min regjering står for, må du også kunne ta en debatt med meg i det offentlige rom, sa Stoltenberg.

– Ja, det skal jeg, svarte en noe spak Hagen. Han gjentok at han ikke tror at han og statsministeren er så uenige når det kommer til stykket:

– Jeg må bare få utdypet mine synspunkter, sa Hagen.

Stoltenberg understreket flere ganger at Hagens påstander om at det går stadig dårligere for Norge, er helt feil:

– Vi har aldri hatt en høyere privat verdiskapning enn i dag. Og det uroer meg at Hagen sier at han ønsker større forskjeller mellom folk.

Ordkrig

Ordkrigen mellom Stein Erik Hagen og Jens Stoltenberg startet da Hagen i et nyttårsintervju i Dagens Næringsliv klaget over formuesskatten og kom med påstander om at statsministeren er svak og styrer Norge mot Sovjet-tilstander.

Statsministeren slo hardt tilbake og sa blant annet at Hagens klaging på skattene i Norge er en fornem nød som ikke plager ham mye. Og siden har det gått slag i slag: Eiendomskongen Olav Thon sa seg enig med Stein Erik Hagen i at Norge snart kan sammenlignes med tidligere Øst-Europa. Så kom finansminister Kristin Halvorsen (SV) på banen og sa at de rikeste i Norge må finne seg i et fortsatt hardt skatteregime. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse