JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsetter protestene

Selv om Hosni Mubarak gikk av fredag, fortsetter fagorganiserte å kjempe for høyere lønn og bedre arbeidsvilkår i Egypt.

csd@lomedia.no

Verden ble vitne til et historisk øyeblikk da president Hosni Mubarak gikk av fredag kveld. Folkets protester mot det autoritære regimet, kampen for demokrati og krav om president Hosni Mubaraks avgang, ble hørt.

– Vi gledet oss med de egyptiske demonstrantene da Mubarak måtte gå av. Kampen for politiske og sosiale forbedringer er ikke over. Mye kan skje, men demonstrantene på Tahrir-plassen har vist hva folk kan oppnå når man står sammen og ikke gir seg, sier forbundssekretær Reidunn Wahl i EL & IT Forbundet.

Blant de som har vært delaktige i denne revolusjonen, og uttrykt solidaritet med demonstrantene på Tahrir-plassen, er flere tusen fagorganiserte. Det gjelder også ansatte i Telecom Egypt, som streiker for bedre lønnsvilkår, og krever å få skiftet ut ledelsen i selskapet. Flere har opplyst ovenfor The Daily News Egypt at de ikke har fått et eneste lønnstillegg de siste tjue årene, mens ledelsen i bedriften håver inn kjempelønninger. Telekomarbeidere står sammen med en rekke andre fagorganiserte som kjemper for de samme rettighetene. Både postansatte, helsemedarbeidere, tekstilarbeidere, samt arbeidere rundt den viktige Suezkanalen, deltar i de pågående protestene.

Kjemper videre

Selv om presidenten har gått av, og folk har akseptert at hæren nå styrer, gir ikke fagorganiserte opp kampen om et bedre arbeidsliv. Moussa El Jeries, Midtøsten-spesialist ved LOs internasjonale avdeling, opplyser at protestene er varslet å fortsette helt til de streikende får det de krever.

– De siste nyhetene vi sitter på fra Egypt er at det vil bli arrangert en stor demonstrasjon utenfor ETFUs (Egyptian Trade Unions Federation)hovedkvarter i dag. Demonstrasjonen er mot ledelsen av organisasjonen. På onsdag er det varslet enda en demonstrasjon. Denne gangen utenfor arbeidsdepartementet, med kravet om at ministeren og alle hennes ansatte må gå, opplyser El Jeries.

Han kan fortelle at ansatte og fagorganiserte i den egyptiske telekomsektoren fortsatt deltar i streiken og protestene. Utfallet av de kommende demonstrasjonene er uvisse. Aftenposten meldte i dag at militærrådet har uttalt at de vil forby streiker og møter i fagforeninger og yrkesforbund. Rådet krever også at alle egyptere går tilbake til arbeidet sitt nå som protestene deres har ført til president Mubaraks avgang.

Annonse
Annonse