JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Entreprenørene er tilbake

Entreprenørenheten i TrønderEnergi, ble skilt ut som aksjeselskap i 2007. Nå er enheten tilbake i morselskapet.

csd@lomedia.no

Entreprenørenheten i TrønderEnergi ble skilt ut som aksjeselskap i 2007, for å levere interne og eksterne tjenester Spørsmålet om å føre selskapet tilbake til TrønderEnergi, meldte seg i forbindelse med TrønderEnergis oppkjøp av Trondheim Energi Nett i fjor. Dette selskapet hadde en egen entreprenøravdeling i eget nettselskap, og diskusjonene om å få én felles avdeling innen selskapet ble aktuell.

– Vi ønsket at entreprenøravdelingen skulle inn i selskapet igjen. Vi måtte raskt legge frem dette for styret, siden oppkjøpet av Trondheim Energi Nett ble offisielt 1. januar i år. Heldigvis fikk vi medhold, sier hovedtillitsvalgt i TrønderEnergi Arne Per Bjerkås. Rett før jul ble det klart at TrønderEnergi Elektromontasje AS skulle føres tilbake til morselskapet.

Gledelig nytt

Dette er gledelige nyheter både for montørene i selskapet, og ikke minst EL & IT Forbundet. I flere år har forbundet ventet på Kompetanseforskrift for nettselskaper.

Les også: Står samlet om kompetanseforskriften

Den skal sikre at nettselskapene har egne ansatte for å drifte og vedlikeholde landets infrastruktur innen strømforsyningen. Stadig flere nettselskaper outsourcer denne kompetansen, noe EL & IT mener truer forsyningssikkerheten. Olje- og energidepartementet sendte en ny forskrift på høring, med frist 1. februar 2009. EL & IT var den gang godt fornøyd med den, og har siden etterlyst at den iverksettes. Men forskriften ligger fremdeles trygt i skrivebordskuffen til olje- og energiministeren.

Les også: Forskriften skal på plass

Les også: Jens er problemet

Det styret i TrønderEnergi nå har gjort er i tråd med det EL & IT kjemper for. Nå behøver ikke montørene å frykte outsourcing, og arbeidet på nettet foregår kun i Sør-Trønderlag. Selskapet har rundt 120 montører som skal utføre montør- og vedlikehold på nettet til TrønderEnergi. Bjerkås er glad for at de har fått en så stor montøravdeling, men utfordringer vil selskapet likevel få.

Opp i åra

Det er nemlig med montørene i TrønderEnergi som i andre nettselskaper. De begynner å bli opp i åra og rekrutteringen har ikke vært mye å skryte av.

– Mange av montørene våre er begynt å komme i den alderen at flere vurderer å gå av med pensjon. Vi har dessverre ikke vært gode nok til å rekruttere unge til faget, og her må vi ut å gjøre en jobb, slår Bjerkås fast. Besøk på skoler i fylket må bli en viktigere del av arbeidet fremover, og inntak av lærlinger må bli prioritert.

– Vi har en jobb å gjøre. Dessverre tror jeg at unge i dag ikke fristes av e-verksbransjen. Det må vi ta tak i, slik at vi sikrer oss arbeidskraft og fagfolk for fremtiden, sier Bjerkås.

Annonse

Flere saker

Annonse