JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klar for fire nye år

Hans Felix ikke klar til å gi seg. Til det er arbeidslysten og engasjementet for stort, selv etter ti år i sjefsstolen.

ahr@lomedia.no

Hans Felix ble valgt som forbundsleder på EL & IT Forbundets ekstraordinære landsmøte i 2001. Når delegatene møtes i mars, blir det derfor tredje gang han stiller som forbundsleder. For to år siden begynte spørsmålene å melde seg. Var Felix klar for en ny periode?

– Den gangen sa jeg ja, dersom helsa holder, og jeg fremdeles har guts og vilje. Nå er vi her, og jeg føler at jeg fremdeles har mye å bidra med, sier Felix.

Årets landsmøte vil stå i miljøets tegn. Derfor skal delegatene toges inn til årets landsmøte. Papiret skal være resirkulerbart og maten økologisk. Felix synes det er helt naturlig at det er EL & IT Forbundet som tar klimadebatten.

– Våre bransjer ligger midt i smørøyet i forhold til å finne løsninger på miljøutfordringene. Jeg håper folk legger merke til vårt engasjement, sier forbundslederen.

Ingen avsporing

Han kan se tilbake på fire travle år i forbundslederstolen. På forrige landsmøte lagde forbundet mye brudulje rundt Fredriks Baksås' opsjoner i Telenor. Felix mener dette var viktig for at regjeringen senere la ned forbund mot slike gunstige opsjonsavtaler. En annen viktig seier har vært hjemfallssaken.

– Jeg vil si det er den største politiske seieren vi har hatt. Vi kan være godt fornøyd med at det nå er lovbestemt at vannkrafta skal være i offentlig eie, sier Felix.

Dørene lukkes ikke

Forholdet til EØS har vært en rød tråd gjennom hele landsmøteperioden. EL & IT var blant de klareste motstanderne av tjenestedirektivet, noe som gjorde sitt til at det ikke ble fattet vedtak om det før i 2009. Dessverre ble vedtaket negativt for direktivmotstanderne. Nå venter nye direktivkamper.

Annonse

Flere saker

Annonse