JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slipp ungdommen fri det er vår...

I hvert fall er våren i anmarsj når EL & IT skal holde sitt landsmøte. Et møte der ungdommen i forbundet virkelig ønsker å markere seg.

csd@lomedia.no

I 2006 ble det sagt at EL & ITs landsmøte var ungdommens landsmøte. De som nå skal si takk for seg, sier tja. Jo, de fikk satt ungdomsarbeidet på dagsorden, og fikk midler til å legge et grunnlag.

– Siden 2006 har vi bygget opp ungdomsarbeidet, vi har holdt kurser og konferanser for unge medlemmer og tillitsvalgte. Nå må vi sørge for fortsettelsen og at alt ligger til rette for de som skal ta over etter oss. Det som i alle fall må på plass er en ungdomssekretær på forbundskontoret, sier Øyvind Hvidsten, Stig André Heggem, Anette Eriksen og Geir Kulseth.

Ung på forbundskontoret

Det er nå en gang slik at det er ungdommen som skal overta etter de eldre. Derfor er det viktig at de unge kommer tidlig på banen, mener ungdomsutvalget. Stig André kan fortelle at han ser tydelig endringer ute på bedriftene også. Før var det slik at når en tillitsvalgt avsluttet sitt verv, så ble en med lang erfaring fra klubbarbeid valgt inn. Slik er det ikke i så stor grad lenger.

– Dette viser at også klubbene rundt om ser hvor viktig det er å satse på yngre krefter, sier Stig André. Anette kan fortelle at på årets landsmøte vil det komme opp mot 30 ungdomsrepresentanter fra de forskjellige distriktene. Det er en solid økning fra 2006, og ungdommmene gleder seg til å ta debatten om det ikke er på tide å få på plass den etterlengtede ungdomssekretæren. Med en fast ungdomssekretær på forbundskontoret vil ungdomsarbeidet i EL & IT gå langt mer smidig. Ungdomssekretæren skal som en av hovedoppgavene hjelpe til med å bygge opp fungerende ungdomsutvalg og aktivitet i distriktene, da fortrinnsvis i de distriktene hvor dette ikke fungerer.

– Det er jo blitt mumlet mye rundt det økonomiske knyttet opp mot en slik stilling. Jeg mener bestemt at det bare er fordeler med en slik stilling. Vi vil få en person som tar seg av de yngre interessene i forbundet, og det vil i bunn og grunn få en økonomisk gevinst, slår Anette fast. Hun legger til at dersom de får gjennomslag, vil kandidatene til stillingen bli innstilt på den store ungdomskonferansen i mai 2011.

For og i mot

Det har ikke vært bare lett å komme dit de er i dag. Og selv om en ungdomssekretær skulle komme i løpet av året, har flere ytret seg skeptisk til en slik stilling. Geir mener dette sier litt om holdningene til ungdomsarbeidet i forbundet. Han opplevde selv at eget distrikt stemte ned forslaget om en ungdomssekretær.

– De var redde for at personen skulle bli en slags broilertype som ville koste mye penger. Slike meninger må vi endre, sier Geir. Ungdomsrepresentantene kommer uansett til å kjempe hardt for hjertesaken sin. De har flere kandidater på blokka, og Øyvind sier at mye av tiden til ungdomsstyret kommer til å gå for å få tingene rettsmessig på plass.

– Vi må stå på for denne saken. Jobbe hardt for å få det vi ønsker oss, og sørge for at personen som skal fylle rollen som ungdomssekretær får gode arbeidsvilkår. Jeg tror vi skal få det til, og folk skal vite vi ikke kommer til å gi oss i denne saken, slår Øyvind fast.

Annonse

Flere saker

Annonse