JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror på seier

Hovedtillitsvalgt Sissel Hallem i Relacom er optimist med tanke på rettssakene som nå ruller og går på Vestlandet.

csd@lomedia.no

Sissel Hallem var en av hovedvitnene da de første rettssakene mot Eltel startet i Haugaland tingrett i forrige uke.

Les også: Rettssaker på løpende bånd

Årsaken til rettssakene er Telenors nye fylkesmodell der de kun vil ha en entreprenør i hvert fylke.

Les også: Skuffet over Telenor

Tidligere opererte både Relacom, Eltel Networks og Sønnico i alle fylker, og den nye modellen har ført til en rasering av arbeidsrettighetene til telemontørene. Rundt 400 EL & IT-medlemmer fra de tre telemontørselskapene har mottatt oppsigelser. Og selv om mange heldigvis fått samme type jobb i selskapet som overtok i hjemfylket, men ingen har fått med seg opparbeidede rettigheter som for eksempel ansiennitet. Grunnen er at dette ikke ble håndtert som en virksomhetsoverdragelse, noe EL & IT krever.

Les også: Advarte, ble ikke hørt

– Jeg berømmer de medlemmene som kjører sakene for alle de ansatte. Dette er en så viktig prinsipiell sak for oss, og vi kommer ikke til å gi oss før vi får det vi krever, slår Hallem fast. EL & ITere fra alle bedrifter står samlet i saken. I Haugaland frontet medlemmer fra Relacom saken, mens det i Bergen i neste uke er Sønnico-medlemmenes tur.

– Dette er greit, det er ikke nødvendig med 30 rettssaker rundt det som gjelder det samme prinsippet. Det viktigste for oss er at vi vinner frem med kravene våre, slår Hallem fast.

Gikk bra

Nå som sakene er ferdige i Haugesund, er det bare for Hallem å avvente utfallet. Dommen faller om noen uker. Hallem velger å være optimistisk.

– Jeg kan jo enn så lenge bare spekulere, men jeg synes det gikk veldig bra, og føler at saken vår ble lagt frem på en god måte, slår Hallem fast. Hun blir likevel ikke overasket om saken blir anket til lagmannsretten. Hallem er sikker på at dette kunne lett ha vært unngått.

– Dette burde vært løst i samarbeid mellom de berørte parter, og at vi sammen hadde kommet til enighet rundt krav om lønns- og ansiennitetsforhold. Det er rett og slett tragisk at vi må gå til rettssak for å verne om arbeidstakernes rettigheter på denne måten, sier Hallem. I bunn og grunn retter Hallem kritikken mot Telenor. Hun mener Telenors bedriftskultur er med på å rasere telemontørbransjen, med at de hvert fjerde år åpner for å endre kontraktene sine.

– Det er ille at på grunn av dette mister arbeidsfolk rettigheter de har opparbeidet seg gjennom et langt arbeidsliv, sier Hallem.

Annonse

Flere saker

Annonse