JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

400.000 til Bolivia og Honduras

EL & ITs forbundsstyre fremmer forslag om bevilgninger på til sammen 800.000 kroner for landsmøte 2011. Halvparten skal brukes til støtteprosjekter i Bolivia og Honduras.

csd@lomedia.no

Forbundsstyret fremmer forslag til landsmøtet om å øke bevilgningsrammen fra 600.000 til 800.000 kroner. Blant annet ønsker de å fortsette sitt engasjement i Honduras og Bolivia, et prosjekt de har i samarbeid med Norsk Folkehjelp. Forbundsstyrets forslag er å sette av 400.000 kroner også i kommende landsmøteperiode, med 100.000 kroner i året. Første utbetalingen vil skje allerede i år. Prosjektet er todelt. I Bolivia støtter EL & IT radionettverket NINA som er et alternativ til de store private TV-kanalene. I Honduras støtter EL & IT kampen for kvinners rettigheter i maquilaindustrien.

Mye utenriks

Men EL & IT har et bredere utenrikspolitisk engasjement. Blant annet ønsker forbundsstyret at det bevilges 50.000 kroner til Palestinakomiteen som EL & IT er medlem av. Deretter at det bevilges 30.000 kroner til organisasjonen Fredsinitiativet som også EL & IT er medlem av. I tillegg setter de av 25.000 kroner til organisasjonen Ship to Gaza, som er en politisk og religiøs uavhengig organisasjon. Den jobber spesielt for at folkeretten på Gazastripen også skal gjelde. Den har et eget skip med mannskap og nødvendige forsynginger som sendes fra Norge til Gaza.

Mer til ungdommen

Nytt for denne landsmøteperioden er at forbundet også vil satse mer på de unge. Blant annet ligger det inne forslag om å gi Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon, Spire, 20.000 kroner. Denne organisasjonen er en miljøorganisasjon som jobber etter en visjon om at utvikling og miljø går hånd i hånd. Målsetningen deres er å endre samfunnsstrukturene som opprettholder urettferdig fordeling på alle hold.

I tillegg går forbundsstyret inn for å støtte fellesprosjekter med andre forbund eller organisasjoner innenfor politisk ungdomsarbeid med hele 225.000 kroner. Forbundsstyret begrunner dette med at mange av medlemmene til EL & IT er ungdom, og at det anses som svært viktig at ungdommen engasjerer seg politisk. Utfordringene er at det er manglende oppslutning og interesse for politikk blant forbundets ungdommer og unge tillitsvalgte. Målet er at ungdomsutvalgene i distriktene blir mer aktive politisk, samt at ungdommen skal være med å sette den politiske dagsorden i forbundet.

Nei til EU

Sist, men ikke minst, går forbundsstyret inn for å støtte Nei til EU, etter forslag fra Terje Skog, med 50.000 kroner. Forbundet er allerede engasjert i prosjektet «alternativer til EØS», men ønsker også å støtte Nei til EU, uavhengig av dette prosjektet. Bevilgningsforslagene vil bli fremmet og avgjort av landsmøtet i mars.

Annonse
Annonse