JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilbyr 50 øre i lønnstillegg

Det holder for å sikre kjøpekraften, mener Norsk Industris Stein Lier-Hansen

Mandag 21. mars starter årets lønnsforhandlinger mellom LO og NHO. Stein Lier-Hansen, som representerer den konkurranseutsatte industrien, vil være en av tungvekterne i NHOs forhandlingsdelegasjon.

Til VG sier Lier-Hansen at av årets overheng, det vil si effekten i 2011 av fjorårets lønnsoppgjør, alene vil sikre en lønnsvekst i år på mellom 1 og 1,5 prosent. Prisveksten i år er tidligere anslått til omkring to prosent, og LOs representantskap vedtok nylig at målet i år er «sikring av kjøpekraften». Det vil si at summen av overheng og sentrale og lokale lønnstillegg minst må tilsvare prisveksten.

– Vi mener det riktige for vår konkurranseutsatte industri vil være et nulloppgjør. Men om noe skal gis, vil det være mer enn nok for å sikre kjøpekraften at det gis 50 øre i timen til dem som ikke har lokale forhandlinger. De som har lokale forhandlinger, trenger ikke noe generelt tillegg, sier Lier-Hansen til VG.

LES MER: Nyheter, fakta og bakgrunnstoff om lønnsoppgjøret på våre tariffsider

Også NHO-sjef John G. Bernander har tidligere tatt til orde for et nulloppgjør for industrien år. Det kommenterte LO-leder Roar Flåthen slik under LOs representantskapsmøte 22. februar:

– Den visa har vi hørt før og tar den med stor ro.

Annonse
Annonse