JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant rettssak

Tre montører fra Haugesund vant prinsippsak om virksomhetsoverdragelse.

– Dette er en viktig seier, sier klubbleder Sissel Hallem i Relacom-klubben. Hun har nettopp fått melding om at de tre Relacom-montørene som gikk til sak mot Eltel Networks har vunnet.

De er ansatt i Relacom og har jobbet på kontrakt for Telenor. I forbindelse med at Telenor sendte ut kontrakten for arbeid på Telenors nett i Nord-Rogaland, mistet Relacom anbudet, og de tre jobben. EL & IT Forbundet mente at dette var virksomhetsoverdragelse og at de derfor hadde rett til å bli tilbudt jobb i firmaet som vant anbudet, Eltel Networks.

Nå har retten enstemmig gitt dem medhold i dette. Til sammen er det reist 52 søksmål, 37 av dem i Relacom. Endringene i Telenors anbudsmodell har rammet mange hundre montører på Vestlandet.

– Jeg har ennå ikke lest dommen, så jeg skal være forsiktig med å tillegge utfallet av denne saken noen presedens. Men det vil uansett bety at det vil være lettere å få til en dialog om dette er en virksomhetsoverdragelse og montørene i de firmaene som tapte anbudet har visse rettigheter, sier Hallem.

Hun vil gjerne rette en stor takk til de tre montørene som tok belastningen med å fronte saken. Hun er også svært fornøyd med LO-advokat Elisabeth Grannes innsats.

Annonse
Annonse