JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet over Solheim

En halvtime før miljøvernminister Erik Solheim skulle åpne miljødagen på EL & ITs landsmøte, meldte han avbud. Grunn: Vedtaket om Lofoten.

ahr@lomedia.no

Hele fredagen på EL & ITs landsmøte har vært viet til miljø. Og rosinen i pølsa skulle være miljøvernministerens tale klokken 09.30 i dag. Slik ble det ikke. En halvtime før han skulle vært i Folkets Hus, meldte Erik Solheim avbud. Tilbake satt en betuttet forsamling, som gjerne skulle ha hørt Solheims betraktninger både om boring i Lofoten og andre miljøspørsmål.

- Jeg er veldig skuffet. Det er veldig beklagelig at han ikke tok seg tid til dette, sier Jan Olav Andersen, ansvarlig for miljødagen, og faglig ansvarlig i SV.

Mangel på respekt

Andersen sier han har forståelse for at det kan oppstå uforutsette saker i en statsråds hverdag, og at det ikke går an å planlegge alt. Samtidig synes han lite om Solheims prioriteringer, at forfallet kom så sent, og at han heller ikke sendte en statssekretær.

- Det viser mangel på respekt for en slik forsamling. Jeg skjønner at dette er en stor dag for SV og at han vil sole seg litt i glansen. Men det er sol her hos oss også, sier Andersen.

Viktig sak for forbundet

Forfallet føles spesielt irriterende for EL & IT siden forbundet har vært blant SVs støttespillere i Lofoten-saken. Da oljeboring i nord var oppe på LO-kongressen, gikk EL & IT inn for et nei. Kongressen klarte til slutt å komme frem til et kompromiss, som også EL & IT var med på. Men da saken blusset opp på regjeringsplan var forbundsleder Hans O. Felix raskt ute med å be regjeringen besinne seg slik at oljeboring-saken ikke splittet regjeringen. I dag kunne derfor Erik Solheim ha kommet hjem til sine egne. I stedet valgte han å la være.

Annonse
Annonse