JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EL & IT stemmer til venstre

En uhøytidlige meningsmåling utført blant deltagerne på landsmøtet, viser at EL & IT står støtt på venstresida i politikken.

csd@lomedia.no

ahr@lomedia.no

184 av deltagerne på EL & ITs landsmøte valgte å svare på meningsmålingen til Nettverk. Spørsmålet vi stilte var enkelt; Hvis det var kommunevalg i dag, hva ville du stemt? Under opptellingen var det liten tvil om at EL & IT står fjellstøtt på venstresida i norsk politikk. Det er jo gledelig å vite for Jens, Kristin og Liv Signe. Av disse tre er det likevel Jens som kan smile bredest. Den største politiske støtten blant EL & ITs delegater er i Arbeiderpartiet. Hele 119 har dette som sitt valg. Deretter fulgte SV med 25 stemmer, tett fulgt av Rødt med 24 stemmer. Liv Signe er kanskje den som må snu seg kjapt rundt før valget til høsten. Bare to ville stemt på Sp hvis det var valg i dag.

Litt blått

Likevel, det er nyanser av blått også i EL & IT. Blant stemmesedlene dukket det også sju sedler med kryss for Høyre og fem sedler med kryss for Fremskrittspartiet. Det betyr at forbundet også må overbevise i egne rekker om at et fortsatt rød-grønt alternativ er å foretrekke. Forbundsleder Hans Felix brukte mye tid til å snakke om dette i sin åpningstale til delegatene på torsdag. Der la han stor vekt på at en regjering bestående av Høyre og Fremskrittspartiet vil skade alt hva forbundets og fagbevegelsen står for. Han snakket riktignok om Stortingsvalget i 2013, men var også innom det kommende kommunevalget. De siste dager skriverier om Adecco-skandalen viser hva som kan skje dersom Høyre og Fremskrittspartiet får styre, mente han. Felix mente derfor delegatene måtte jobbe hardt for å vinne tilbake Høyre- og Frp-styrte kommuner.

Annonse

Flere saker

Annonse