JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takk fra Japan

Telearbeidere i Japan jobber på spreng for å få kommunikasjonen på fote igjen etter jordskjelvene. Fagbevegelsen takker for sympati og støtte.

ahr@lomedia.no

Jordskjelvene og tsunamien som veltet inn over Japan 11. mars, har endret tilværelsen for alltid for tusenvis av japanere. Over 20.000 er meldt savnet eller er rapportert døde, og dødstallene stiger stadig. Samtidig jobber personell på spreng å sikre atomkraftverket Fukushima Daiichi, der kjøleanlegget er hardt skadet. Det har resultert i flere eksplosjoner, branner og utslipp av radioaktive stoffer.

22. mars sendte forbundsleder Hans O. Felix i EL & IT en sympatierklæring til fagforeningsvennene i Japan. Brevet ble sendt både til internasjonalen UNI LCJ Japan, og til japanernes informasjons- og kommunikasjonsforbund ICTJ (The Federation of Information and Communication Techbology Service Workers of Japan).

– Vi tenker på dere, og spesielt de som har mistet noen eller er skadet. Det er vanskelig for oss å begripe situasjonen, men vi er imponert over hvordan det japanske folket har taklet den. Vi sørger med dere, skriver Felix, og sier forbundet gjerne stiller opp om det er noe de kan bidra med.

Vanskelige forhold

I sitt svar takker president Tomoyasu Kato for all støtte. ICTJ organiserer 230.000 medlemmer, og president Kato sier de har brukt den første tiden på å få oversikt over medlemmene, og sørge for at de er i sikkerhet. Dessverre er det fremdeles mange som er savnet. Samtidig jobber bransjen på spreng med å få kommunikasjonen i landet på plass igjen.

– Mange jobber døgnet rundt for å få på plass det mest nødvendige. I dag har vi fått til tilfredsstillende kommunikasjon mange steder, men i katastrofeområdene er det fremdeles ustabilt. Vi fortsetter derfor med uforminsket styrke, skriver Kato.

Opp med telelinjer

Et av områdene som blir prioritert er å få på plass telekommunikasjon. Dette er viktig, ikke minst for dem som er rammet av katastrofen. Fri offentlige telefon, midlertidige linjer, og satellittkommunikasjon er allerede på plass mange steder.

– Men når vi ser skadene er det klart at oppbygningsarbeidet vil ta lang tid. Vi samler nå inn penger til medlemmer som er rammet, og vil også bidra i det frivillige oppbygningsarbeidet, skriver Kato.

Annonse
Annonse