JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anker til Gulating

EL & IT anker saken til telemontørene fra Sønnico, som tapte sitt krav om virksomhetsoverdragelse i Bergen Tingrett.

csd@lomedia.no

I mars gikk tidligere Sønnico-ansatte til rettssak mot Eltel med krav om virksomhetsoverdragelse. Dette skjedde etter at Telenors fylkesmodell med en rådende entreprenør i hvert fylke ble gjeldende. Tidligere opererte alle tre entreprenører, Sønnico, Relacom og Eltel Networks, i alle fylker. Mange telemontører mistet jobbene sine på grunn av den nye geografiske inndelingen, men heldigvis fikk mange jobb hos den entreprenøren som over tok i fylket. Til tross for dette har ingen fått med seg opparbeidede rettigheter som ansiennitet eller lønn, siden dette ikke har blitt håndtert som virksomhetsoverdragelse. Dette førte til flere rettssaker. I Haugesund vant tre Relacom-ansatte frem med sitt krav. I Bergen der de tidligere Sønnico-ansatte kjempet samme prinsippsak, tapte de på alle punkter. Skuffelsen var selvsagt svært stor i Bergen. Om ti dager går fristen for å anke ut. Advokat Jarle Ringheim fra Advokatfirma Kluge, som førte saken i Bergen Tingrett, har anbefalt EL & IT å anke saken.

– Jeg mener bestemt at vi kan vinne denne saken. Det har jeg informert EL & IT om og de er enige. Derfor er jeg i gang med å utarbeide anken, og håper å få sendt den inn allerede i morgen, sier Ringheim.

Lang prosess

Saken vil da komme opp for Gulating lagmannsrett, men når er uvisst. Når anken er sendt inn skal motparten få tid til å utarbeide tilsvar. Ringheim ber derfor partene om å smøre seg med tålmodighet.

– Dette vil bli en lang prosess. Jeg tror at ankesaken vil komme opp for retten nærmere jul, sier han. Han håper imidlertid på å knytte et tettere samarbeid med LO-advokat Elisabeth Grannes. Hun førte saken for de tre Relacom-ansatte i Haugaland Tingrett, som vant frem med sitt krav om virksomhetsoverdragelse. Denne saken har motparten anket, og Grannes er nå i gang med sitt tilsvar. Ringheim mener at sakene fra Haugaland og Bergen Tingrett er så rettslige like at han ønsker å få sambehandlet dem i Gulating lagmannsrett.

– Det håper jeg og tror vi skal få til. Da vil vi få sakene opp for ett dommerpanel, selv om domsdokumentene vil bli separate, sier Ringheim.

Annonse
Annonse