JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strammer inn for vikarbyråene

Bare registrerte byråer får id-kort til byggeplasser.

Fra 1. juli må bemanningsforetak som leier ut arbeidskraft til bygg- og anleggsbransjen være registrert i Arbeidstilsynets register over bemanningsforetak for å få id-kort til sine ansatte.

– Dette vil gi et bidrag til mer effektiv regulering av bemanningsforetakene, sier statssekretær Jan-Erik Støstad.

Samtidig får Arbeidstilsynet myndighet til å inndra id-kort som er utløpt på dato og kort som ikke er levert inn etter at arbeidsforholdet opphørte. Denne regelendringen gjennomføres fordi Arbeidstilsynet rapporterer om at de stadig oftere støter på ulovlige id-kort som er i omløp.

Også administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening Ketil Lyng hilser regelendringen velkommen:

– Dette er tiltak som gjør det vanskeligere å være useriøs. Det støtter vi, sier Lyng.

Han minner samtidig om at ID-kortene er under press fra ESA som ledd i EUs arbeid med å fjerne hindre for fri flyt av tjenester. Byggenæringens Landsforening har arbeidet aktivt overfor ESA for sikre opprettholdelse av ID-kortene i byggenæringen.

– Endringene som nå kommer viser hvor viktig kortene er for å gjøre det vanskeligere å være useriøs og enklere å være seriøs, sier Ketil Lyng.

Annonse

Flere saker

Annonse