JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energiverkene følger NHO-oppgjøret

EL & IT/Fagforbundet er enige med KS Bedrift om mellomoppgjøret for kommunale energiverk.

ahr@lomedia.no

EL & IT Forbundet er suverent størst på avtalen med rundt 2.700 medlemmer. Kravet var å få det samme generelle kronetillegget som det som kom i LO/NHO-oppgjøret i april, altså to kroner ekstra i timen. Slik ble det også. Men siden virkningstidpunktet på avtalen er 1. juli, er de to kronene gjort om til 5.850 i flatt generelt tillegg til alle.

Ved siden av å være enige om kroner og øre, er partene enige om å sette ned en arbeidsgruppe som skal se på trekket til O/U-ordningen med formål å øke inntekten på ordningen.

Partene skal også følge opp resultatene i lokale forhandlinger som har frist 1. november. De er opptatt av at det ikke skal være for store forskjeller mellom avtalen i KS Bedrift og den som gjelder for energiverk innenfor NHO.

- Vi sier oss godt fornøyd med resultatet. Dette har gått overraskende bra, og vi har blitt enige på rekordtid, sier forbundssekretær Bjørn Fornes i EL & IT.

Dette oppgjøret skal ikke til uravstemming.

Annonse
Annonse