JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Jeg er stolt av jobben vi har gjort

Jens Stoltenberg skrøt uhemmet både av sin egen regjerings innsats og av LO da han la fram sitt fagligpolitiske regnskap for LO-representantskapet i dag.

einar.fjellvik@lomedia.no

- Vi gjør og følger opp det vi sa. Vi er ikke i mål med alt, men jeg er stolt av den jobben vi har gjort, sa Stoltenberg.

Last ned hele regjeringens fagligpolitiske regnskap og døm sjøl (pdf)

Statsministeren roste også LO, ikke minst for organisasjonens engasjement i det fagligpolitiske samarbeidet.

- Dere er med på å forme Norge, var beskjeden hans til representantskapet.

Solidarisk pensjon

Stoltenberg brukte en stor del av talen sin til å tegne et bilde av pensjonsreformen som trådte i kraft ved årsskiftet og den nylig framlagte uførereformen som solidariske reformer.

- Vi har gjennomført et gammelt LO-krav om fleksibel alderspensjon fra 62 år og vi har greid å bevare AFP-pensjonen, minnet Stoltenberg om.

Ifølge statsministeren tyder de nyeste tallene fra Nav på at pensjonsreformen virker etter hensikten. Mens det tidligere var 17 % av pensjonister i alderen mellom 62 og 67 år som jobbet ved siden av pensjonen, er andelen nå oppe i 60 %.

Pensjonsreformen er en av de største valgfrihetsreformene på mange år, hevdet statsministeren.

VIDEO: Se Jens Stoltenbergs tale til LO-representantskapet

Trygt gjennom krisa

Stoltenberg benyttet også anledningen til å minne om at den rødgrønne regjeringen har brakt Norge trygt gjennom finanskrisa. Han minnet om at i de fleste industrilandene har ikke finanskrisa gått over. Den har i stedet gått over til å bli ei arbeidsløshetskrise og ei gjeldskrisa der lønnskutt står på dagsorden.

Kvart million nye jobber

Statsministeren minnet også om at det er skapt 250 000 nye jobber siden hans rødgrønne koalisjon kom til makten i 2005, at to handlingsplaner mot sosial dumping er lagt fram, at man har fått på plass en ordning med regionale verneombud innen renhold og i hotell- og restaurantbransjen og at det jobbes med å finne løsninger på problemene med ufrivillig deltidsarbeid.

- Skal vi fortsette å styrke arbeidstakernes rettigheter, er vi avhengig av å fortsette å vinne valg i framtida, avsluttet statsministeren sin tale til Los kjernetropper.

Lover økt skattefradrag

I stt sluttinnlegg gjentok Stltenberg uttalelsen han kom med i et intervju med Avsenes nyhetsbyrå i morges om at regjeringen er innstilt på å øke skattefradraget for fagforeningskontingent. Men tross flere utfordringer fra salen om å gå inn for full fradrag for hele kontingenten, nektet statsministeren å si hvor mye fradraget vil øke.

Annonse
Annonse