JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høringssvaret godkjent

EL & ITs landsstyre gikk enstemmig inn for å sende FKE-utvalgets høringssvar til justisdepartementet.

Er det en sak som har fått mer oppmerksomhet og blitt debattert opp og ned i EL & IT så er det saken om forskrift om kvalifikasjoner for elektrofagfolk (FKE). Helt siden 2005 har EL & IT ventet på en ny FKE. Flere utkast har versert i Justisdepartementet, uten at noen av dem har vært sendt på høring. EL & IT Forbundet har hatt sterke meninger om hvordan forskriften skal se ut. Ikke minst gjelder det kravet om forskriften må stadfeste at installatør og fagarbeider må være ansatt i samme virksomhet.

Forbundet har brukt mye tid og ressurser på å gjennomføre både konferanser om temaet, de har demonstrert og gikk til og med til politisk streik 4. november i fjor.

Stiller seg bak

I våres lovet statssekretær Terje Moland Pedersen at det nå skulle bli fortgang i saken. 28. april kom et forslag til høring. Forskriften har fått navnet «forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid på elektriske anlegg og utstyr», noe som betyr at regjeringen har ivaretatt kravet om at navnet må gjenspeile at dette handler om kvalifikasjoner for elektrofagarbeidere. Høringsfristen satt til 15. august.

Siden forslaget kom på høring har FKE-utvalget til EL & IT lagt ned mange timer for å få spikret et høringssvar som alle i EL & IT kan stille seg bak.Under forbundsstyret mandag 20. juni ble høringssvaret godkjent.

- Nå har vi et dokument som hele forbundsstyret står bak. Det var ingen uenighet i gruppa og det er bra, sier forbundsleder Hans O. Felix. Landsstyret valgte også å støtte forbundsstyret avgjørelse.

Annonse
Annonse