JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mintes kollegaer og venner

De departementsansatte fikk en stor takk for innsatsen fra statsminister Jens Stoltenberg under mandagens minnemarkering i det utbombede regjeringskvartalet.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Johan Nygaardsvolds plass foran høyblokka i regjeringskvartalet ble fylt opp av departementsansatte på minnemarkeringen som ble holdt mandag.

De mintes sine kolleger og venner som ble drept i bombeangrepet, og markerte sin støtte til de som ligger skadd på sykehus.

Også ofrene som tilfeldigvis gikk forbi da bomben gikk av, ble hedret under markeringen.

Restene av glasskår på plassen, vinduene som er erstattet med finérplater og førsteetasjen i høyblokka som man ser rett igjennom var de talende symbolene for dramaet som rystet stedet for litt over to uker siden.

Statsminister Jens Stoltenberg berømmet alle de ansatte, som har stått på for å holde regjeringsapparatet i gang.

– Dere har løst ekstraordinære oppgaver for en nasjon i sorg og sjokk. Uten forvarsel ble dere stilt overfor umenneskelige utfordringer. Dere har klart det, regjeringen har fungert ubrutt. Jeg er stolt over å være statsminister i et land med et slikt embetsverk. Dere har vist at ordet «byråkrat» er en hedersbetegnelse, sa han.

Stoltenberg var opptatt av at de som trenger hjelp framover skal få det, og han minnet om at det er godt å gi hjelp i en tid som dette.

– Dere forvalter demokratiets mest edle idealer. Sammen skal vi gjenreise Regjeringskvartalet, og vise at attentatet har mislyktes. Av hele mitt hjerte, takk, sa Stotlenberg.

Ole Edvard Antonsen bandt markeringen sammen med trompetspill til ettertanke.

Konstituert ekspedisjonssjef i arbeidsmiljøavdelingen i Arbeidsdepartementet, Ragnhild Nordaas, snakket på vegner av de ansatte under markeringen.

– Angrepet rev vekk kjære kolleger, og såret andre. Vi har mistet livsglade, pliktoppfyllende, samfunnsengasjerte og dyktige kolleger, og andre kolleger er såret. Angrepet var også et angrep på arbeidsplassen vår, derfor er vi alle rammet, sa hun.

Hun takket også statsministeren og regjeringen for hvordan de har opptrådt i denne dramatiske tiden. Og avsluttet med en klar lovnad:

– Vi skal ta tilbake arbeidsplassen vår. Vi skal tilbake på jobb, men vi skal aldri glemme, fastslo Nordaas.

Annonse
Annonse