JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vannkraft – en valgkampsak

Eierskap til vannkraften er viktig i denne valgkampen, men enda viktigere i 2013, mener forbundsleder Hans O. Felix.

Han er enig med olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), som mener eierskapet til vannkraften bør være en del av kommune- og fylkestingsvalget. Statsråden og nestlederen i Sp oppfordret i et intervju med Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i går velgerne om å spørre ordførerkandidatene i kommunene og fylkestingskandidatene om de vil selge kraftaksjer eller ikke.

– Her er jeg 100 prosent på linje med statsråden. Arbeidet med å sikre hjemfallsordninga var viktig. Dette var noe vi fikk til med en rødgrønn regjering, sier Hans O. Felix.

Samfunnet til gode

Byrådet i Oslo forsøkte i 2005 å selge seg ut av Hafslund.

– I årene etterpå har de fått ut mer i utbytte enn de ville ha fått ved et salg den gang. Likevel sier politikerne på den borgerlige siden at de ikke har noen motforestillinger mot å selge, hvis det igjen skulle bli aktuelt, argumenterer Felix.

EL & IT Forbundet vil at vannkraften, som en naturressurs, skal komme hele samfunnet til gode. Årlig tjener kommuner og fylkeskommuner mellom fire og fem milliarder kroner på eierskap i norsk vannkraft.

– Dette er midler som går tilbake til det offentlige og som gir velferd til meg og deg. Dette eierskapet er det derfor viktig å beholde, mener Felix.

Fortsatt fokus

Han advarer mot salg av kommunale selskap til andre kommuner og fylker.

– Lokalt eierskap er viktig og det bør ikke utvannes, fastslår Felix.

EL og IT Forbundet lover kontinuerlig fokus på denne saken både i årets valgkamp, men ikke minst med tanke på Stortingsvalget i 2013.

– Får vi en blå-blå regjering i 2013 endrer bildet seg dramatisk. Da får vi igjen press på eierskapet, tror Hans O. Felix.

Annonse
Annonse