JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glede i Trondheim, skuffelse i Bergen

Konserntillitsvalgt Per Arne Bjerkås i TrønderEnergi er tilfreds, mens hovedtillitsvalgt i BKK, Svein Davidsen, ikke fikk sin drøm oppfylt. Det blir fortsatt rødgrønt i Trondheim og borgerlig flertall i Bergen.

Nettverk skrev om forskjellene på eierskapet av kraftselskapene i Norges nest største og tredje største by i siste nummer av Nettverk. I Bergen håpet Svein Davidsen inderlig på et politisk skifte. Drømmen gikk ikke i oppfyllelse, selv om Arbeiderpartiet gikk frem. Høyre gjorde et brakvalg i partileder Erna Solbergs hjemby, og sikret fortsatt fire år med blått styre. Det eneste spenningsmomentet i Bergen nå er om samarbeidspartner FrP blir byttet ut mot enten Venstre eller både Venstre og den nye Byluftlisten.

Mot 2013

– Fire nye år med blått styre gjør at det blir tyngre for oss i BKK. Her er det bare å se frem mot 2013 og kampen for i alle fall å få beholdt de rødgrønne i regjering, sier Svein Davidsen. Han slår et slag for litt god gammeldags folkeopplysning. – Jeg skjønner ikke at så mange arbeidsfolk går hen og stemmer Høyre. I tillegg er jeg nok litt overrasket over den relativt lave valgdeltagelsen, sier Davidsen.

Høyre frem

Skuffelsen over at ikke flere strømmet til valgurnene deler Davidsen med EL & IT-kollega Per Arne Bjerkås. Heller ikke i Trondheim var oppmøtet i valglokalene noe å skryte av. Men der ble det i alle fall ny rødgrønn seier. Også her gikk Høyre klart frem, Arbeiderpartiet gikk litt tilbake, mens den store valgtaperen ble FrP, som i sin tid sørget for at Trondheim solgte sitt kommunale e-verk.

– Det ble et spennende valg og det var en stund uklart om vi klarte å holde unna. Mindre spennende blir det ikke i 2013, mener Per Arne Bjerkås.

Annonse
Annonse