JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Truer med administrasjon

Fellesforbundets distriktskontor ønsker mer kontroll etter avsløringene på Westcons verft i Ølen.

erlend.angelo@lomedia.no

Det er Helge Larsen, sekretær ved distriktskontoret i Stavanger, som har kjørt Ølen-saken på vegne av Fellesforbundet. Det har gitt store oppslag, først i Magasinet for fagorganiserte, deretter i NRK og andre medier.

Nå retter sekretæren søkelyset mot den lokale verkstedsklubben, som han mener har forsømt jobben sin overfor de utenlandske arbeiderne. Slik kan vi ikke ha det i Fellesforbundet, understreker Larsen.

– Det er klart at Fellesforbundet kan ikke leve med en sånn type ansvarsfraskrivelse, verken fra klubb, verneombudstjeneste eller noe som helst annet. Vi er avhengig av at vi har klubber som fungerer, at vi har tillitsvalgte som er tillitsvalgte. I ordet tillitsvalgte ligger jo at da skal vi jobbe for de svake i bedriften. Vi kan ikke godta at noen jobber for ringere vilkår enn oss selv, sier Larsen til NRK P2.

Klarer det ikke selv

Til Magasinet for fagorganiserte sier Larsen at det er på tide at ADK (administrativt distriktskontor) i Stavanger gjør noe radikalt.

– Vi har prøvd å la dem rydde opp i dette selv, men det har de ikke klart. Også den lokale avdelingen har lukket øynene. Nå er det på tide at vi går inn, sier Larsen.

– Her har nok de lokale tillitsvalgte blitt bondefanget i et system som har foregått i flere år. Lokale arbeidsgivere i Rogaland har jo i lengre tid brukt Westcon som argument. «Det går jo an på Westcon ...» sier de bare. Sånn kan vi ikke ha det lenger, utdyper Larsen.

Ikke flinke nok

Bjørn Berge er klubbleder for den lokale verkstedsklubben. Til NRK P2 innrømmer han at de ikke har gjort en god nok jobb, og sier at de vil gå over rutinene.

Til Magasinet er ikke tonen like ydmyk:

– Det kom en eksplosjon av folk over natta her i vinter, og vi har ikke klart å følge opp. Men vi har jobbet febrilsk med dette lenge, situasjonen er svartmalt i media, mener Berge.

Helge Larsens utspill om å sette klubben under administrasjon vil Berge foreløpig ikke kommentere.

Annonse
Annonse