JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Balanse og bekymring

EL & IT Forbundet er glad for at statsbudsjettet er balansert, men bekymret over reverseringen av permitteringsbestemmelsene.

knut.viggen@lomedia.no

Nestleder i EL & IT Forbundet, Vidar Hennum, fulgte presentasjonen av budsjettet i dag og merket seg særlig forslaget om å reversere permitteringsbestemmelse som ble innført som et krisetiltak i 2009. Regjeringen mener det kan spares 160 mill. kroner på å ta bort denne unntaksbestemmelsen.

–Jeg er redd for at vi kan få tilbake samme situasjon som vi hadde da, med ordretørke og behov for å beholde arbeidskraft og kompetanse i bedriftene, sier Vidar Hennum.

Hennum, er godt fornøyd med at regjeringen har redusert utbyttet for Statkraft AF fra 90 til 85 prosent – en reduksjon på rundt tre milliarder kroner på 2011-regnskapet. Det foreslås også redusert utbytte fra Statnett SF.

– Dette er positivt og et steg i riktig retning, sier nestlederen, som ellers mener at vi har fått et budsjett på det jevne og som forventet.

– Det viktigste signalet er at budsjettet er balansert og sikrer arbeidsplassene.

Følges nøye

LO-leder Roar Flåthen mener budsjettet får Norge til å fremstå som litt av et annerledesland. Men det finnes skjær i sjøen. Ute i Europa bekymrer særlig den store arbeidsledigheten blant ungdom. I Norge frykter Flåthen for det han betegner som et todelt arbeidsliv, et næringsliv som er oljerelatert og som går så det suser, mens veldig mye av det andre næringslivet sliter.

– Mye av optimismen vi så i norsk industri i sommer er lagt i skuffen igjen. Aluminiumsindustrien sliter, det samme gjør treforedlingsindustrien og solenergiindustrien, forklarer Flåthen, som vil ha fokus på faren for økt arbeidsledighet.

– Vi kommer til å følge dette nøye og vil være klare på at permitteringsreglene må beholdes uforandret også ut i 2012, sier Flåthen.

Annonse

Flere saker

Annonse