JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvinner i front

At det er behov for årlige store kvinnekonferanser i EL & IT er det ingen tvil om. Årets konferanse var fulltegnet etter tre dager, uten at det forelå noe program.

csd@lomedia.no

EL & ITs kvinnekonferanse blir mer og mer populær. I år deltok 27 damer på konferansen, og at dette er en viktig arena for alle de kvinnelige medlemmene av forbundet er det ingen tvil om. Tilbakemeldingene er at det er ønskelig om en enda større konferansearena, slik at flere skal få lov å delta på dette de kommende årene. I år sto det flere viktige ting på agendaen. Ved siden av kurs i hvordan løse konflikter på arbeidsplassen, var det satt av tid til å diskutere kapitlet om likestilling i EL & ITs handlingsplan i denne landsmøteperioden. Å ha en handlingsplan hvor dette er innlemmet er vel og bra, men det hjelper ikke stort hvis diskriktene rundt om i landet ikke gjør nok for å tilrettelegge for at kvinners posisjon i forbundet styrkes.

Fokus

Alle deltakerne på kvinnekonferansen er enige i at det er flott at EL & IT har likestilling og kvinners posisjon i forbundet så høyt på agendaen. I handlingsprogrammet står det svart på hvitt at «EL & IT Forbundet har som mål å etablere egne kvinnenettverk og arrangerer særegen skolering av kvinnelige medlemmer og tillitsvalgte etter behov». Men EL & IT sentralt kan ikke klare dette uten engasjement i distriktene. Leder for forhandlingsavdelingen, Monica Derbakk, mener at en av de viktigste jobbene for å nå målsetningen i handlingsprogrammet er å belyse viktigheten av å jobbe lokalt for likestilling i distriktene.

– Det viktige blir å få en oversikt over om distriktene har fokus på de kvinnelige medlemmene til forbundet, samt bruker de pengene som forbundet gir til dette arbeidet slik som det skal, slår Derbakk fast. Når det er sagt er avdelingslederen klar på at kvinnene som var på konferansen også nå stiller noen krav til hva som skal stå i denne handlingsplanen.

– Det nytter ikke at vi møtes igjen til neste år og vi tar opp de samme tingene på ny, fastslår hun.

Flere nettverk og kurs

Å bygge rene kvinnenettverk i forbundet rundt om i distriktene er en av de tingene Derbakk er opptatt av å få i gang. Hun ønsker også å komme i kontakt med de nettverkene som allerede finnes. På den måten kan hun og forbundet få en indikasjon på hvordan kvinnearbeidet er ute i distriktene. Flere nettverk var også noen av innspillene deltakerne selv mente det måtte jobbes mer for å bygge opp. På den måten kan man som jente i et svært mannsdominert arbeidsmiljø ha noen kjente å kontakte hvis det skulle være noen problemer, de kan dele arbeidserfaringer og møtes i sosiale sammenhenger også. Kvinnekonferanser på distriktsnivå er det også ønske om å opprette. Ved siden av dette er flere av kvinnene opptatte av at forbundet sørger for at det blir lagt opp til flere muligheter for kursing der kun kvinner for delta. Det er mange som lettere vil ta til ordet i et rent kvinneforum enn i et blandet lag var det flere av deltakerne som mente. Dette vil også være med på å øke motivasjonen til å delta i fagforeningsarbeid også, tror deltakerne. En oppsummering av den to dager lange konferansen er Derbakk godt fornøyd med innspillene hun har fått til å jobbe videre med.

– For det første er det godt å se så mange nye ansikter. Dette viser at det er et stort behov for disse konferansene i forbundet. For det andre så er det fint å få innspill fra medlemmene våre. Da får vi større oversikt over hva som skjer der ute, og hva vi sentralt kan jobbe videre med. Problemene blir ikke løst her, men vi får klare ideer hvordan vi kan gå videre og fremme kvinnene i forbundet. Det synes jeg vi har klart og det er jeg veldig glad for, sier Derbakk.

Annonse
Annonse