JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- EØS truer arbeidslivet

En enstemmig Landstariffkonferanse i EL & IT Forbundet mener norsk arbeidsliv trues av EØS-avtalen.

knut.viggen@lomedia.no

Landstariffkonferansen for elektrofag (LOK) ble avsluttet i Trondheim torsdag med en klar oppfordring til Regjeringen om å finne andre tilknytningsformer til EU enn EØS-avtalen.

– Vi krever at Regjeringen slutter å føre en politikk som gjør oss til en passiv mottaker av EUs direktiver, heter det i en uttalelse som ble enstemmig vedtatt av 104 delegater fra Agder i sør til Finnmark i nord.

Direktivene det pekes på er i første rekke Tjenestedirektivet, Maskindirektivet, Postdirektivet og Vikarbyrådirektivet.

Bred debatt

Landstariffkonferansen mener EL & IT Forbundet må arbeide aktivt for å reise en debatt om EØS-avtalen, som fører til at store deler av offentlig sektor må legges ut på anbud og åpner for sosial dumping i arbeidslivet. EL & IT Forbundet har tidligere gått i spissen for å få en utredning av alternative tilknytningsformer til EU og uttalelsen skjerper kravet om en ny debatt både i LO og i landet for øvrig.

Finanskrisen

Utviklingen i EU-landene med finanskrise, reduserte velferdsordninger, vedtak om lavere lønninger og en stadig høyere arbeidsledighet gjør det enda viktigere å ta en slik debatt i dag, mener Landstariffkonferansen, som er den første av i alt tre landstariffkonferanser i EL & IT i høst.

Annonse
Annonse