JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Elektro fristet jentene

Miriam og Lina har bestemt seg, mens Julie og Marte ennå ikke er helt sikker. Uansett fikk de testet ut hva elektrofaget har å by på under et elektrokurs, kun for jenter, på Bodø videregående skole på mandag.

csd@lomedia.no

Prosjektleder for kampanjen «Velg yrkesfag» i Salten kommune, Linda Utheim, smiler bredt når hun tar mot oss på Bodø videregående skole. I snart tre år har hun hatt fokuset på at flere skal velge yrkesfag, og da særlig jenter. Sammen med seg på laget har hun knyttet til seg jentenettverket fra prosjektet «Jenter i bil og elektro» i regionen, og de fungerer som instruktører for 10.-klassingene denne mandagen. Kursdagen skal være med å pirre jentene det lille ekstra, slik at de kanskje velger elektrofaget til neste år. Noen har imidlertid allerede målet klart.

– Jeg har bestemt meg. Jeg skal velge elektro til neste år og målet er å bli elektriker, sier Miriam Teigen. Hun får støtte av venninnen Lina Grønhaug.

– Jeg skal også gå elektrolinja. Målet er å utdanne meg innen flyfaget, sier Lina.

Mål oppnådd

Dermed kan prosjektleder Linda Utheim smile enda bredere. Dette er et av de viktigste målene hun har hatt de siste årene hun har frontet yrkesutdanning i Salten kommune. Gjennom dette arbeidet har antallet som søker seg til yrkesfag økt, deriblant jenter som velger utradisjonelle yrkesfag. På elektrokurset ble jentene fra 10-klasse satt til flere ulike elektrooppgaver. Og alle var veldig ivrige. Fellesnevneren blant de jentene Nettverk snakket med var at elektro er et spennende fag.

– Det er jo disse jentene vi er ute etter. De som virkelig har interesse for elektrofaget. Vi ønsker oss de beste fagfolkene og da særlig jentene. Her får de muligheten til å føle på faget, finne ut hva elektro går ut på, og se at andre jenter har klart det før dem, sier Utheim. For Miriam og Lina er som sagt valget allerede tatt. Men de opplever at noen undrer seg fælt over valget deres.

– Spesielt venninnene våre. De tror at vi liksom ikke kan gå denne retningen vi siden vi er jenter. Og det er jo helt merkelig at de tenker slik synes jeg, sier Lina.

Annonse

Flere saker

Annonse