JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Setter press på LO-lederen

Forbundsleder Hans O. Felix tror en ny høringsrunde om vikarbyrådirektivet gir LO-leder Roar Flåthen en mulighet til å snu.

knut.viggen@lomedia.no

– Det ser jeg på som en bakdør for Roar Flåthen. Han er satt under press, mener Felix, som deltok på Kartellkonferansen på Gol torsdag. Der sprakk nyheten om at statsminister Jens Stoltenberg tar en ny runde med fagbevegelsen om EUs vikarbyrådirektiv.

Etter massive protester mot direktivet, ikke minst fra EL & IT Forbundet, velger statsminister Jens Stoltenberg (Ap) å ta en ny høringsrunde med nye forslag.

Det betyr at avgjørelsen om direktivet skytes ut i tid. EU-landene har fått frist til 5. desember med å implementere direktivet, EØS-landene har åpning for å kunne utsette en slik avgjørelse til etter denne fristen.

Utsettes i måneder

– Her snakker vi nok om en utsettelse på flere måneder, ja sier Hans O. Felix. Han ser på utsettelsen som godt nytt for fagbevegelsen. I dag er det etter Felix’ mening en reell motstand mot vikarbyrådirektivet i «LO-familien».

– Roar Flåthen har jo forsvart seg med at det ble satt opp visse vilkår i LOs forrige høringsuttalelse. Hvis det blir klart at disse vilkårene ikke kan innfris av regjeringen, åpner det jo seg en mulighet for ham til å kunne snu, mener Felix, som ser likhetstrekk mellom det som skjer nå og det som skjedde i forbindelse med tjenestedirektivet.

Da endte det som kjent med at direktivet ble vedtatt til slutt.

Annonse
Annonse