JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Tankeløst og forkastelig»

Kampen mot vikarbyrådirektivet fortsetter i EL & IT Forbundet og på landstariffkonferansen for energi gjaldt det å overbevise Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

knut.viggen@lomedia.no

Arbeiderpartiets stortingsgruppe sa 30. november ja til å implementere vikarbyrådirektivet. Dagen før rettet landstariffkonferansen for energi i en sterk henstilling til partiets representanter om å vende tommelen ned.

– Arbeiderpartiet stortingsgruppe må i likhet med fagbevegelsen si nei til vikarbyrådirektivet og be regjeringen om å bruke reservasjonsretten. Dette vil være et skritt i riktig retning for valgkampen til stortingsvalget 2013, het det i uttalelsen, som var den tredje av like mange mulige fra EL & IT Forbundets tariffkonferanser i høst.

Ny usikkerhet

Denne gangen er ordbruken ytterligere skjerpet og aktualisert etter Kartellkonferansen på Gol og signalene derfra om at det kunne bli en utsettelse av fristen for implementering. I dagene etter er det spredt ny usikkerhet om hva som egentlig skjer 5. desember når den opprinnelige fristen går ut.

– At en rød/grønn regjering, som i stor grad støtter seg på fagbevegelsen, foreslår å implementere et EU-direktiv som arbeidsgiversiden applauderer, er tankeløst og forkastelig, heter det blant annet i uttalelsen, som ble enstemmig vedtatt.

Uttalelsen etterlyser også nødvendige forsikringer fra regjeringen om at direktivet ikke skal få konsekvenser for norske arbeidstakere.

Fanemarkering

Planleggingen av fanemarkeringen i Oslo 5. desember går ufortrødent videre. Initiativet til markeringen kom opprinnelig fra LO i Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen og EL & IT Forbundet er ett av flere fagforbund som er med og mobiliserer for en markering utenfor Stortinget. Forbundets tillitsvalgte over hele landet er blitt oppfordret om å komme til Oslo med sine faner. Det vil bli holdt appeller av forbundsleder i EL & IT, Hans O. Felix, Fagforbundets leder, Jan Davidsen og nestleder i Fellesforbundet, Anders Skattskjær.

Annonse
Annonse