JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra Palestina til Trondheim

Tre gjester fra palestinsk fagbevegelse var invitert til landstariffkonferansen energi i Trondheim i forrige uke. De takker for støtten fra LO og EL & IT Forbundet.

knut.viggen@lomedia.no

Besøket var en gjenvisitt etter at en delegasjon fra forbundet og LO besøkte Vestbredden tidligere i år. Et prosjekt med fokus på energibransjen og HMS spesielt er satt i gang og besøket i Trondheim og Oslo var både av faglig og sosial karakter.

Engasjert

Internasjonalt samarbeid og solidaritet er bærebjelker i norsk fagbevegelse. EL & IT Forbundet har vært engasjert i konflikten i midtøsten i flere år og har gjennom mange uttalelser uttrykt støtte til det palestinske folkets kamp, blant annet for opprettelse og internasjonal anerkjennelse av en egen uavhengig palestinsk stat .

Det norske besøket på Vestbredden ga innsikt i en energibransje som teknisk sett holder et høyt nivå, men som på noen områder har forbedringspotensial – ikke minst innen HMS.

Lærerikt

For Amajad Awartani og Bashir Shadou, henholdsvis leder og nestleder i fagforeningen i det regionale nettselskapet NEDCO (Northern Electricity Company) i Nablus nord på Vestbredden var dette deres første utenlandsbesøk til et europeisk land noensinne.

Tolk og aktivist Majdi Shella i palestinsk LO (PGFTU) har besøkt Europa et tyvetalls ganger, men dette var likevel hans første besøk i Norge.

– Det betyr mye for oss å få anledning til å reise ut, lære, få nye impulser og knytte kontakter, forteller Majdi.

På forhånd var det spenning om delegasjonen i det hele tatt ville få komme til Norge, men utreisen gikk bedre enn de hadde fryktet. Denne gangen tok det bare én dag å komme seg gjennom den israelske sikkerhetskontrollen.

Åpnet dørene

Mandag var det gjensyn med leder av Internasjonal avdeling i LO, Terje Kalheim, som har en stor del av æren for at dette besøket kom i stand, før de sammen dro videre til Trondheim.

Her besøkte den palestinske delegasjonen blant annet Nedre Leirfossen Kraftverk (Statkraft og Trønder Energi) og Statnetts avdeling på Strinda.

I tillegg besøkte delegasjonen LO i Trondheim og forbundets distriktskontor.

Delegasjonen rundet av Norgesbesøket i Oslo, blant annet med besøk på forbundskontoret til EL & IT Forbundet.

<bilde>

<GJENVISITT>: Den palestinske delegasjonen på besøk i Trondheim, fra venstre, Bashir Shadou, nestleder i NEDCO Union, Majdi Shella, tolk og aktivist i PGFTU og Amajad Awartani, leder i NEDCO Union.

Annonse
Annonse