JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Må bruke reservasjonsretten

Leder i EL & IT Forbundet, Hans O. Felix, råder regjeringen til å bruke reservasjonsretten mot vikarbyrådirektivet. Hvis ikke, spøker det for engasjementet i 2013.

knut.viggen@lomedia.no

Felix knyttet i sin appell en klar forbindelse mellom et nei til vikarbyrådirektivet og forbundets engasjement før stortingsvalget i 2013.

– De rød/grønne partiene har samarbeidet med fagbevegelsen og vist at de har en annen politikk enn de borgerlige, uttalte Felix, som oppfordret regjeringen til å styrke dette samarbeidet gjennom å bruke reservasjonsretten.

Valgkampen

– Gjør regjeringen dette vil det for oss bety en positiv inngang til valgkampen. Velger regjeringen ikke å følge vårt råd blir det adskillig vanskeligere å skape dette engasjementet. Særlig hvis det viser seg at direktivet har de negative konsekvenser som vi frykter, sa Felix.

Useriøs

Forbundslederen formulerte sitt budskap i to enkle setninger: Nei til vikarbyrådirektivet! Ja, til faste ansettelser! Felix forklarte standpunktet med en stadig større skepsis til bemanningsbyråene.

– Vi ønsker definitivt ikke et direktiv som legger til rette for at bemanning blir en stor vekstbransje. Allerede i dag, uten direktivet, ser vi at store deler av denne bransjen er useriøs, sa Felix.

Legger press

EL & IT Forbundet har lagt merke til at arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Virke ønsker å bruke direktivet til å sette press på bestemmelsene i arbeidsmiljøloven, bestemmelser som regulerer innleie og midlertidige ansettelser.

– De kan i neste omgang bruke direktivet som en anledning til å gå bort fra inngåtte avtaler som de vil hevde er diskriminerende og dermed ulovlige i forhold til EU-rett, mente Felix, som har merket seg at regjeringen hevder at norske lover og avtaler står seg også etter en implementering

– La oss håpe de har rett, men så lengde det hersker tvil, må det komme arbeidstakerne til gode. Altså, Norge må bruke reservasjonsretten!

Annonse
Annonse