JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Samling under fanene

Kjell Sverre Aasheim fra Stord og Rolf Åsmund Skår fra Bergen tok turen over fjellet for å vise sin motstand mot vikarbyrådirektivet.

knut.viggen@lomedia.no

Fanemarkeringen mot vikarbyrådirektivet samlet mange fagorganiserte på Løvebakken mandag ettermiddag. EL & IT Forbundet var godt representert med faner blant annet fra Rogaland, Oslo og Akershus, Hordaland og Buskerud. Blant de fremmøtte var det også mange medlemmer og tillitsvalgte fra EL & IT- foreninger rundt om i landet. De fikk høre forbundsleder Hans O. Felix avslutte med en kort, men klar appell.

– En viktig markering, sier EL & ITerne fra Bergen og Hordaland.

– Vi markerer oss godt i denne forsamlingen og jeg synes budskapet fra Hans også var godt. Vi kan ikke godta at dette direktivet blir implementert i norsk lov, sier Aasheim og Skår.

Lang historie

Fanen, som nå tilhører Elektromontørenes fagforening, har en lang og ærerik historie, i likhet med mange av de øvrige fanene som ble presentert foran Stortinget mandag. Det er ikke første gang de brukes i forbindelse med opptog og markeringer. Og det blir garantert heller ikke siste gang.

Bra oppmøte

Rune Fosshaug og Steffen Yttervik fra Heismontørenes fagforening er klar for neste markering 18. januar. De synes dette er en viktig sak å kjempe for.

– Bra oppmøte fra heis og jeg synes dette ble en meget god markering. Vi stiller opp neste gang også, sier heisgutta.

Tydelig signal

Forbundssekretær Jan Henrik Larsen synes markeringen viste at motstanden mot direktivet har stor og bred gjenklang i fagbevegelsen.

– Jeg håper dette sender et tydelig signal til stortingspolitikerne. Å innføre vikarbyrådirektivet øker ikke akkurat seriøsiteten i norsk arbeidsliv. Det er ikke noen som kjenner seg igjen i den logikken som blir fremført som argumentasjon for å innføre direktivet, sier Larsen.

Annonse
Annonse